3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Galatasaray'ın kredi talebine red

Galatasaray mevcut sistemle borç yükünün giderek artaması nedeniyle Goldman Sachs'ı yetkilendirerek almak istediği 170 milyon dolarlık kredi talebine red cevabı geldi.

Galatasaray Yönetimi’ne, Goldman Sachs International’dan kötü haber geldi.

Genel kuruldan yetki alan ve 170 milyon dolarlık kredi için gün sayarken yönetim, gelen olumsuz yanıt nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Galatasaray’ın 170 milyon dolarlık kredi isteğine, “Şimdilik olmaz, çünkü biz de ekonomik kriz dalgasının sonlanmasını bekliyoruz” yanıtı verildi. Galatasaray Yönetimi krediyi alabilseydi, iki bağımsız kuruluş Galatasaray Sportif A.Ş ile Galatasaray Futbol A.Ş’yi tek çatı altında birleştirecekti.

Galatasaray’ın Olağanüstü Genel Kurulu’nda yönetime, Goldman Sachs International ile mutabakata varılan 100 milyon dolarlık kredi ve 70 milyon dolara kadar tahvil ihracı anlaşmasının müzakere edilmesi, kabul edilmesi, sonlandırılması ve sözleşme akdedilmesi hususlarında yetki vermişti.

Galatasaray Sportif A.Ş. ve Futbol A.Ş’nin birbirine bağlı yapısının her şekilde Galatasaray'ın zararına işlediğini dile getiren Polat, her yıl 20 milyon dolar civarında nakit açığı verdiklerini şu sözlerle dile getirmişti: "Mevcut sistemle borç yükünün giderek arttığına ve gelecek adına kaygı verici bir durum oluştuğuna değinen Polat, "Öyle bir noktaya gelecek ki, elimizdeki en önemli gayrimenkul olan Riva’daki arazimizi satsak dahi, oluşacak borcu ödeyemeyeceğiz. Şimdi oralara gelinmeden çözüm lazım. Bizler bunun için uğraşlar veriyoruz. Problemden kurtulmanın yolu birleşme" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Sportif A.Ş’nin halka arz edilmiş hisselerinin Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) onayıyla çağrı marifetiyle hissedarlardan satın alınması lazım. Gerekli kaynak döviz kuruna bağlı olarak 50 ila 100 milyon dolar arasında değişiyor. İki ay önce bunun maliyeti 80 milyon dolar olarak belirlenmişti, ancak bugünkü kur ve hisse senedi fiyatlarıyla maliyet 45-50 milyon dolar gibi gözüküyor. Hemen hemen 25-30 milyon dolar aşağı düştü."

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 15:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?