4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Galatasaraylılar Atatürk’ün evinde

Kuruluşunun 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Galatasaraylılar Derneği, 10 Kasım’da Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti

Galatasaraylılar Derneği, 10 Kasım’da, TCDD’den kiralanan özel bir trenle Selanik’e gitti ve Atatürk’ün doğduğu eve bir ziyaret gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Candan Erçetin “Her daim Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin bekçisi, laik, vatansever ve çağdaş Galatasaray Liseliler olarak, aramızdan ayrılışının 70. yılında 10 Kasım günü saat 9’u 05 geçe Atamızı doğduğu evde andık ve bağlılığımızı ifade ettik” dedi.

TCDD’den kiralanan özel bir trenle yapılan ziyarete, aralarında GS Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, yazar Orhan Karaveli ve Oğuz Artemiz’in de bulunduğu 170 Galatasaraylı katıldı. 7 Kasım’da yola çıkan tren 11 Kasım’da İstanbul’a geri döndü. Dernek Başkanı, sanatçı Candan Erçetin, Atatürk’ün doğduğu evde yaptığı konuşmada, “Atatürk’ü anladığını iddia etmek kolay ama Atatürk’ü anlamak kolay değil” dedi.

“Görevimiz zor” diyen Erçetin, “Gaflet, delalet ve cehalet yüzünden karşılaşabileceğimiz tehlikeleri, hem yıllar önceki öngörüsüyle bizlere mesajlar vermiş olan ulu önderimizin sözlerinden biliyoruz. Hem de bu noktada gördüklerimizden, yaşadıklarımızdan anlıyoruz” diye konuştu.

Vatanı kurtarmanın kolay olmadığını hatırlatan Erçetin şöyle devam etti: “Bizler, yani emanetin bekçisi olmaya and içenler, kanıyla, canıyla bu vatanı bizlere emanet etmiş bir neslin huzur içinde uyumasını temin etmek için üzerimize düşen görevi başarmak zorundayız. Bu görev hepimize Atamız tarafından verilmiştir ve son nefesimizi verene kadar da devam edecektir.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 10:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?