4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Galibiyet hasretine son verdi

Ankaragücü, Turkcell Süper Lig'in 23. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek, 9 hafta sonra galibiyet hasretine son verdi.


Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın ardından bir değerlendirmede bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ankaragücü karşısında kazanmayı çok istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirterek, "Artık önümüzde Vestel Manisaspor maçı var. O maçı kazanıp, bu mağlubiyetin altından kalkarız. Geriye düştüğümüz maçlarda ne yapmamız gerektiğini çalıştık, fakat ikinci yarıda bu kadar rakip sahada oynayıp da girdiğin 3-4 tane pozisyonu değerlendiremiyorsan mağlup olmaya mahkumsun. Söylenecek bir şey yok" dedi.

Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise, İstanbul Büyükşehir Belediyespor galibiyetiyle 9 haftalık galibiyet hasretine son verdiklerini kaydederek, "Maçtan önce çok zor bir maç olacağı belliydi. 25 puanlı iki takımın mücadelesiydi. Yenen takım ilerleyen haftalarda kendine avantaj sağlayacaktı. Rahat bir konuma gelecekti. Bizim 9 haftadır galip gelememe durumumuz vardı. Bu da futbolcular üzerinde bir baskı oluşturuyordu. Deplasmanda da galip gelememiştik bugüne kadar. Bugün ikisi de son buldu. İnşallah, bundan sonraki maçlarda daha iyi futbol oynayıp daha iyi sonuçlar alırız" diye konuştu.

Gelecek haftaki rakipleri Fenerbahçe'nin, dün Bursaspor maçında sahaya yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmasına tepki gösteren Hakan Kutlu, "Fenerbahçe'nin bütün maçlarına as oyuncularıyla çıkması gerekir. Hiçbir takımın ligin gidişatını etkilemeye, 9 tane oyuncusunu oynatmamaya hakkı yok. Biz, son 2 haftadır sergilediğimiz oyunu Fenerbahçe maçında da sergileyip maçı kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ankaragücü'nün tecrübeli futbolcusu Tolga, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına çok iyi konsantre olduklarını söyleyerek, "Gerçekten takım halinde çok güzel oynadık. Bu galibiyet bizim için ve Ankaragücü camiası için çok iyi oldu. Haftaya Fenerbahçe ile stressiz, daha rahat ortamda ve çok daha güzel bir maç oynayacağız. Ankaragücü seyircisi de büyük destek verecek bize. Haftaya da inşallah, bu oyunumuzu devam ettirip galip gelmek istiyoruz. Dinamik oynuyoruz, tempolu oynuyoruz, eğer bunu neticeye de yansıtırsak Fenerbahçe maçından galibiyetle ayrılırız" dedi.

Sarı-lacivertli bir diğer futbolcu Gökhan da, 9 haftadır kazanamamanın verdiği stresle sahaya çıktıklarını ifade ederek, "Maça kötü başladık ve 1-0 geriye düştük. Geriye düştükten sonra maçı bırakmadık önce 1-1, sonra 2-1 yaptık. Ondan sonra daha iyi mücadele ettik. Bugün biraz şans yanımızdaydı. İlk yarıda Necati Ateş'in pozisyonu gol olsaydı maçı çevirmemiz zor olurdu. Her şeye rağmen kazandığımız için gerçekten çok mutluyuz. Bugün buraya gelen taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz. Haftaya Fenerbahçe maçına daha iyi konsantre olacağız. O maçı da alacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 20:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?