3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Gar Gazinosu cami olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Metro Aktarma İstasyonu alanı içine aldığı İstanbul’un en meşhur gazinolarından biri olan Gar Gazinosu’nun yerinin bir bölümünü planlara, "Dini Tesis Alanı" olarak işledi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, önceki gün, geçen yıl nisan ayında onaylanarak yürürlüğe giren Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na yapılan itirazları görüştü.

Geçmişte Zeki Müren, Ajda Pekkan ve Barış Manço gibi birbirinden ünlü isimlerin sahne aldığı Gar Gazinosu’nun sahipleri Turgut ve Turgay Şeremet, plana geçen yıl haziran ayında itiraz etti. Ancak Belediye Meclisi, yapılan itirazı kabul etmedi. Turgay ve Turgut Şeremet, belediyenin plan kararının iptali için İdare Mahkemesi’ne de başvurdu.

KAYIP CAMİİ YENİDEN YAPILACAK

Bir belediye yetkilisi, Gar Gazinosu’nun Metro Aktarma İstasyonu Alanı içinde kaldığını belirterek, "Söz konusu alanın bir kısmı metro alanında, bir kısmı da dini tesis alanında. Kayıp Kovacı Camii burada yeniden yapılacak" dedi. Fatih, Çarşamba bölgesinde Kovacı Camii bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise, bu bölgede de kayıp Kovacı Camii’nin olabileceğini belirtti.

hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 12:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?