1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Garanti Bankası'nın ilk Mortgage uzmanları mezun oldu

Garanti Bankası ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Konut Finansmanı Uzmanlığı Sertifika Programı Koordinatörlüğü'nün işbirliğiyle, Garanti Bankası'na özel tasarlanan, "Uygulamalı Konut Finansmanı (Mortgage) Sertifika Eğitimleri" ilk mezunlarını verdi.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında başlayan eğitimlere İstanbul Bölgesi'nden katılan ve yapılan sınavda başarılı olan 156 Garanti çalışanı, "Başarı Sertifikaları"nı, 30 Temmuz Pazartesi günü Genel Müdür Ergun Özen'in elinden aldı.

Bilgi Üniversitesi'nde yapılan sertifika töreninde konuşan Ergun Özen, "Garanti Bankası olarak bu kez de gayrimenkul sektöründe bir ilke imza atıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde ekonominin olumlu seyrinin devam etmesini ve faiz oranlarının 2008'de yüzde 1 seviyelerine gerilemesini bekliyoruz. Bu sayede, Türkiye'de konut kredileri 5 yıl içerisinde 100 milyar YTL seviyesine ulaşabilecek ve GSMH içinde yüzde 10'a yakın bir pay elde edebilecek. Mortgage kredilerinin GSMH'daki payı, AB ülkelerinde ortalama yüzde 45'ler seviyesindeyken, Türkiye'de yüzde 4 olduğunu düşünürsek, henüz yolun başında olduğumuzu söylemek yanlış olmaz" dedi.

Sektördeki büyüme potansiyeline paralel olarak müşteri ihtiyaçlarının da her geçen gün artacağını ve değişeceğini söyleyen Özen, "Garanti, mortgage konusunda piyasa lideri. Müşterilerimizle kurulacak uzun vadeli bir ilişkinin en verimli şekilde yürüyebilmesi için, 20'ye yakın mortgage ürününden, en doğru kredi yapılandırmasını oluşturmanın öneminin farkındayız. Bu da uzmanlık gerektirir. Bilgi Üniversitesi ile hazırladığımız 4 günlük program sayesinde, konut finansmanıyla ilgili pek çok önemli konuda satış kadrolarımızı eğitiyoruz. Bundan sonra, emlakçıların da mortgage alanında bilgi sahibi olması için seminerler düzenleyeceğiz. Yalnız Garantilileri değil, emlakçıları da birer 'mortgage uzmanı' yapabilirsek, Türkiye'de bu sektörü çok daha farklı noktalara taşıyabiliriz" dedi.

Garanti Bankası'nın çalışanları için özel olarak hazırlanan programa, Bireysel Bankacılık Müşteri İlişkileri Yöneticileri, Bireysel İlişki Bankacılığı Bölge Satış Yöneticileri, Özel Bankacılık Müşteri İlişkileri Yöneticileri ve KOBİ Müşteri İlişkileri Yöneticileri katılıyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da tekrarlanacak eğitimlere, toplam 1.435 çalışanın katılması hedefleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 12:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?