4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Gasp çetesi çökertildi

İstanbul'da 40 terziyi tamire bıraktıklarını iddia ettikleri takım elbiselerin kaybolmasını bahane edip bıçak ve tabancayla tehdit ederek gasp eden 3 kişilik gasp çetesi, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. Mart ayından bu yana yaklaşık 15 bin YTL gasp eden çete üyelerinin, hırsızlık ve uyuşturucudan sabıkaları olduğu belirlendi. 

Edinilen bilgiye göre, bazı kişilerin terzilere bıraktıkları takım elbiselerinin kaybolduğunu öne sürerek tartışma çıkartıp bıçak ve silah zoruyla paraları gasp ettiği ihbarlarını değerlendiren İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'un çeşitli semtlerinde terzilik yapan 40 kişiyi bıçak ve silahla tehdit ederek gasp ettikleri öne sürülen 3 kişilik çeteye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, terzilerden 490 YTL ile 2 bin 500 YTL arasında değişen miktarlarda parayı gasp ettikleri belirlenen
S.B. ve F.B. ile olaylarla bağlantısı bulunan Ş.A. (22), Fatih'te saklandıkları evde yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 1 kuru sıkı tabanca ile bu tabancaya ait bir dolu fişek, 2 adet motosiklet, 1 adet gasp mahsulü cep telefonu ele geçirildi. 

Yetkililer, mağdur sayısının 100 kadar olduğunu belirtirken, gasp edilen mağdurlar arasında ünlü sinema sanatçısı İlyas Salman'ın amcasının oğlu Cuma Salman'ın da olduğu öğrenildi. Gasp çetesini teşhis eden mağdurlardan ozan Alişan Doğanay (45), "Küççükköy'deki dükkanıma S.B. geldi. Pantolonunu istedi. Kendisini tanımadığımı ve pantolon bırakmadığını belirttim. Ardından da kendisine fişi vermesini söyledim. O sırada bağırdı çağırdı. Ardından boğazıma tabanca, karnıma da bıçak dayadı. 580 YTL'mi alıp kaçtı. Polis büyük başarıya imza atarak suçluları yakaladı. Paramı aldılar, ama sazımı isteseler vermezdim. Canımı alabilirlerdi ama sazımı asla" dedi. 

Gasp çetesinin mağdurlarından Hatice Aslan (54) ise, senaryoya kurban gittiklerini belirterek, "Paçasını düzelttirmek için bıraktığını iddia ettiği pantolonun 550 YTL değerinde olduğunu söyledi. Kocam Bayram Aslan'ın da (58) kafasına silah dayadı. Üzerimdeki 750 YTL'yi verdim. Kocamın cebindeki 10 YTL'yi de alıp gitti. Ben 3-5 YTL kazanmak için gözlüklere mahkum oldum. Bunlarda vicdan yok" diye konuştu.
Gasp çetesi üyeleri, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 16:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?