7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Gaspçıyı düşürdüğü telefonu yakalattı

İstanbul Ataşehir’de iş yeri sahibi Sibel Akgündüz'ü 25 kez bıçakladıktan sonra 800 liralık giyim eşyası ve kasadaki 400 lirayı gasp eden H.Y. (32) olay yerinde düşürdüğü cep telefonu sayesinde kısa sürede yakalandı. Hastaneye kaldılan Akgündüz ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı.

H.Y. dün akşam saat 18.00 sıralarında Sibel Akgündüz'e ait mağazaya alışveriş yapma bahanesiyle girdi. Maaşını yeni aldığını eşi ve kendisi için alışveriş yapacağını söyleyen H.Y. pantolon, gömlek, ceket ve kadın giysileri aldı. Aldığı ürünlerin ne kadar tuttuğunu hesaplatan H.Y: 800 lira cevabını aldıktan sonra Sibel Akgündüz’den giysileri koymak için büyük bir poşet istedi. Poşet getirmek için mağazanın arka bölümüne giren Sibel Akgündüz’ü takip eden gaspçı, cebinden çıkardığı bıçağı genç kadına defalarca sapladı. Ardından poşete koyduğu giysiler ile kasadaki 400 lirayı alan H.Y: olay yerinden kaçtı.

EŞİNİ ARAYIP YARDIM İSTEDİ
Büyük bir bölümü bacak ve kollarına olmak üzere 25 bıçak darbesi sonrası yere yığılan Sibel Akgündüz, son bir gayretle cep telefonu ile eşi Erdinç Akgündüz'ü arayarak yardım istedi. Uzakta olan eşinin haber vermesiyle olay yerine gelen yakınları, kadını Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından Sipel Akagündüz yoğun bakım ünitesine alındı.

POLİS CEP TELEFONUNDAN İZ SÜRDÜ
Ataşehir Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, olay yerine geldiklerinden saldırgana ait olduğunu tahmin ettikleri kanlar içinde bir cep telefonu buldu. Telefon kayıtlarını inceleyen polis, mesajlardan gaspçının sevgilisine ulaştı. Eve giden polis, bilgi almaya çalışırken H.Y.'nin sabit bir telefonda sevgilisini arayarak, "Cep telefonumu düşürdüm sakın o numarayı arama" dediği belirtildi. Bunun üzerine polis, kadından H.Y.'yi eve çağırmasını istedi. Aldığı giysilerle sevgilisinin evine gelen H.Y. yaka paça yakalanarak gözaltına alındı. Üzerinden gasp ettiği 400 TL çıkan H.Y.'nin ilk ifadesinde suçunu kabul ettiği ve "Çok pişmanım. İlk kez böyle bir olayım oldu. İçki içmiştim" dediği belirtildi.

Yoğun bakımdaki tedavisinin ardından gözlerini açan Sibel Akgündüz'ün ise polise, “Dükkana geldi eşi ve kendisi için bir şeyler alacağını söyledi. Aldıklarını hesapladım. Benden büyük poşet istedi. Arka taraftan poşet almaya gidince bir anda bıçaklamaya başladı. Şüphelenmiştim neye uğradığımı şaşırdım" şeklinde ifade verdiği söylendi.

Erdinç Akgündüz ise eşinin 25 bıçak darbesine rağmen hayatta kaldığını belirterek, “Saldırganla yüzleştiğimde tek başına bir kadından ne istediğini soracağım” dedi.

Polis, sorgusu süren H.Y.'nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceğini belirtti.


 

...
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 10:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?