4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Gates Corporation yatırım kararı aldı

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Tomkins Plc'ye bağlı Gates Corporation, bugün yaptıkları ortak açıklama ile, şirketin 3 aşamalı bir yatırım kararı aldığını duyurdu.


Gates Corporation yapılan yazılı açıklamada, yatırımların, Gebze ve Tuzla bölgelerinde kurulacak bir adet dağıtım merkezi ve bir adet likit yakıt mühendislik ve hizmet merkezi'nin yanı sıra; İzmir Serbest Ticaret Bölgesi'nde kurulacak yeni bir yağ pompası ve kayış üretim tesisini kapsadığı kaydedildi.

Gates yatırım projesi kapsamında hayata geçirilecek yeni üretim tesisi, ilk etapta özellikle Avrupa'da hızlı bir şekilde artan taleplerini destekleyeceği ifade edildi. 2008 son çeyreğinde temel atmayı hedefleyen Gates'in, 2010 yılında üretime geçeceği bildirildi.


Konuya ilişkin olarak Gates Corporation Başkanı John Bohenick yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, ülke ve bölgelere ulaşmada bulunduğu önemli merkezi ve stratejik konumun altını çizerek, bu girişimlerinin, Avrupa otomotiv sektöründe giderek artan ürün ve hizmet taleplerini karşılamalarına olanak vereceğini belirtti.


Bohenick; "Gerek kaliteli iş gücü, gerekse güçlü tedarik zemini ile Türkiye gerçek anlamda dinamik bir coğrafya. Ayrıca var olan müşteri tabanımız için de Türkiye giderek gelişen bir üretim üssü. Dolayısı ile güvenilir bir tedarikçi ve iş ortağı olarak Gates'in Türkiye'de olması, üreticilerin operasyonları için de önemli." şeklinde konuştu. Bohenick yatırım kararı alma sürecinde verdikleri destek ve çalışmaları için Yatırım Ajansı'na özellikle teşekkür etti.


Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ise Gates'in Türkiye'de yatırım kararı almasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek; "Gates projesi en başından beri Ajans'ımız takibinde olan, 'Greenfield' tabir ettiğimiz sıfırdan bir yatırım. Yatırım Ajansı olarak bu projenin Türkiye'de başarı ile hayata geçirilmesi amacı ile kendilerine A'dan Z'ye son derece kapsamlı bir hizmet verdik." dedi. Korkmaz ayrıca bu yatırımın Ajans'ın; 'istihdam ve katma değer yaratarak, ülkemiz verimlilik ve rekabet gücünedestek olan ve inovasyon kanalı ile bilgi ekonomisine geçişimizi sağlayan yatırımları getirmek' ana misyonu ile bire bir örtüştüğünü sözlerine ekledi.
Açıklamada, 25 ülkede faaliyet gösterdiği 60 nokta ile, dünyanın önde gelen otomotiv ve sanayi ürün, sistem ve parça üreticilerinden biri olan Gates Corporation'nın Kuzey Amerika'nın en büyük kauçuk olmayan lastik üreticisi olduğu kaydedildi. Gates'in Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya, Avustralya ve Körfez Bölgeleri'ndeki tüm büyük otomotiv pazarlarında satış ve pazarlama faaliyetleri mevcut olduğu belirtilen açıklamada, şirketin 2007 yılı gelirlerinin 5.8 Milyar Dolar'a ulaştığı ve dünyada 34 bin çalışanı ile hizmet verdiği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?