20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Gayrimenkul zirvesi başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ULI Turkiye başkanı ve Yapı Kredi Koray GYO Genel Müdürü Hakan Kodal’ın evsahipliğini yaptığı zirvede aralarında Financial Times gazetesi genel yayın yönetmeni ve baş ekonomisti Martin Wolfe’un da aralarında yer aldığı çoğunluğu yabancı yatırımlardan oluşan 40 konuşmacı yer alıyor.

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un 4500 yıllık tarihinde 3 büyük İmparatorluğa başkentlik yapmış, çok ünlü bir dünya şehri olduğunu belirterek Cannes’daki MIPIM fuarında İstanbul’un bir numaralı yatırım kenti seçildiğini hatırlattı. Avrupa Birliği’nde bazı ülkelerde yapılan referandumlarda, Anayasaya hayır denilmesi, Türkiye’nin tutumunu ve rotasını değiştirmez. Kültürlerin ve dinlerin barış içinde yaşadığı İstanbul’un Avrupa Birliğine çok şey katacağı inancındayız. İstanbul değişik kültürden ve dinden insanların aynı sokakta ve aynı apartmanı paylaştığı bir barış kentidir. Biz AB’den ülke olarak müzakere tarihi almaktan çok memnunuz. AB de genişleyerek daha çok güçlenmeyi seçmelidir. Biz, AB sürecinde şehrimizi dünyaya açık, 24 saat yaşanılan özgür, planlı ve güvenli bir kent yapmak için çalışıyoruz." dedi.

Yatırımcıların önündeki en büyük engelin, bürokrasi olduğuna dikkat çeken Başkan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü. "İstanbul’a yatırımcıları bekliyoruz ve her türlü yatırıma açığız. Yatırım’ın önündeki en büyük engel olan bürokrasiyi minimize etmek için çalışmalar yapıyoruz. Gerekli noktalarda bizzat kendim müdahele edeceğim, çünkü iş hayatından geliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımcıların taleplerine her türlü desteği vermeyi hazırız." diye konuştu.



ULI Türkiye Başkanı Hakan Kodal da İstanbul’da yapılan zirvenin Türkiye’nin dünya gayrimenkul pazarındaki önemini ortaya koyduğunu belirtti. Hakan Kodal "Otoritelerin 2005 yılında gayrimenkul pazarının gelişeceği şehir olarak tanımladığı bu konferans, AB yolunda hızla ilerleyen uyum yasalarıni ve ilgili disiplinleri de uygulamaya çalışan Türkiye’de tüketiciye dönük yeni açılımları da destekliyor." şeklinde konuştu.

Konferansta konuşan Financial Times Genel Yayın Yönetmeni ve Baş Ekonomisti Martin Wolfe ise "Türkiye: Avrupa’nın yeni yıldızı" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye ekonomisini inceleyerek Ortadoğu ve Avrupa’daki diğer pazarlarla ilgisini takip eden Martin Wolfe, Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Avrupa Birliğine katılım görüşmelerinin başlamasının Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’ye yatırım ve geliştirme ilgisine güven oyu anlamına geldiğini vurgulayan Wolfe, Türkiye ekonomisi üzerindeki başarı şansını kendi perspektifi üzerinden aktardı.

Konferansın öğleden sonraki bölümünde Hollanda Maastricht Üniversitesi’nde Gayrimenkul Finansman Profesörü olan Piet N.A. Eichholtz "Değişen müşteri / nüfus planı dinamikleri ve gelişmekte olan Avrupa’daki etkiler" konulu bir sunum yapacak. Toplantının geri kalan kısmında ofis, konut ve turizm ve alışveriş merkezlerindeki trendler ve fırsatlar da ele alınacak.


Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 11:47:41
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 12:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?