30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gaz bombaları okula sızdı

Altınşehir'deki yıkım çalışmaları sırasında polisin attığı gaz bombaları, Tepe İlköğretim Okulu'nda sınıflarında ders yapan öğrencileri de etkiledi. Camlardan sızan gaz nedeniyle nefes almakta güçlük çeken öğrenciler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Başakşehir'e bağlı Altınşehir'in Bayramtepe mevkiine yıkım için gelen ekipler, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Ara sokaklarda toplanan vatandaşların taşlarla saldırdığı polis, biber gazı kullanmak zorunda kaldı.

Göstericiler belediye otobüslerini taşlarla kullanılmaz hale getirerek, çok sayıda lastiği de ateşe verdi.

Bayramtepe'deki bazı evlerin yıkılacağı bilgisi üzerine mahalleli erken saatlerden itibaren meydanda toplandı. Binlerce kişi, yıkım ekiplerini bölgeye sokmamak için direndi. Bölgede güvenlik önlemleri alan polis, bazı grupların taşlı saldırısına uğradı. Zor anlar yaşayan polis memurları, takviye ekiplerin de gelmesiyle birlikte grubu geri püskürtmek için biber gazı kullandı. Bir noktada başlayan gerginlik, grupların farklı sokaklara yönelmesiyle bir çok bölgeye dağıldı. Farklı noktalarda toplanan gruplar, güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulundu. Göstericiler, çöp konteynırlarından barikatlar oluşturarak, çok sayıda lastiği ateşe verdi. Olaylar sırasında bazı belediye otobüslerinin camları kırıldı. Atılan gaz bombaları nedeniyle bölgeden sık sık dumanlar yükseldi. Atılan taşlar nedeniyle hafif yaralanan bir polis memuru, meslektaşları tarafından koşar adımlarla bölgeden uzaklaştırıldı. Göstericilerin attığı taşlar, çok sayıda aracın yanı sıra, bazı ev ve dükkanlarda da hasara neden oldu.

Polisin göstericilere müdahale sırasında attığı gaz bombaları, Tepe İlköğretim Okulu öğrencilerini perişan etti. Camlardan sızan gazlar nedeniyle nefes almakta zorlanan öğrenciler, panikle gözyaşı döktü. Durumu ağır olan öğrenciler, öğretmenleri tarafından okuldan çıkarıldı. Bazı öğrenciler ambulanslarla, bazı öğrenciler de durumu öğrenip okula koşan velileri tarafından hastaneye kaldırıldı. Olay nedeniyle sınıflarda büyük panik yaşandığı gözlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 15:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?