30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gaz maskeleriyle gelmişler

Taksim Meydanı'ndaki The Marmara Oteli'nin en üst katında izinsiz olarak pankart açıldı.

Otelinde üst katlarındaki bir odada bulunan kimliği belirsiz bir şahıs, "1 Mayıs 77'de buradan ateş edenler Bulunsun" yazılı pankart açarak aşağı sarkıttı. Yaklaşık 5 dakika süreyle asılı kalan pankart görevlilerin müdahalesi ile indirildi. Pankart açan kişi odadan uzaklaştırıldıktan sonra pankartın bir bölümü kesildi.

İstanbul'un çeşitli noktalarında polisle çatışan göstericilerin de gaz bombalarından etkilenmemek için maske kullandıkları gözlendi.
Taksim civarındaki bir çok noktada kaldırım taşlarını sökerek çevreye zarar veren göstericiler, Vali Konağı Caddesi üzerinde de eylemlerini sürdürdü. Polis, taş atan göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Göstericilerin, gazdan etkilenmemek için maske ve kırmızı bezler kullanması dikkat çekti.  Yasadışı grupların Taksim ve Beyoğlu civarında çıkardığı olaylara esnaf tepki gösterdi.

Cihangir Sıraselviler'de yüzleri maskeli bir grup, çevredeki dükkanlara taş ve sopalarla zarar verdi. Satın aldıkları gaz maskelerini kullanarak kendilerini korumaya çalışan vatandaşlar ve esnaf, çıkan olaylara tepki gösterdi. Gaz maskesi takan vatandaşlar, "Bitsin artık bu karmaşa. Her sene aynı şeyi yaşıyoruz. Buraya 30 kişilik grup geldi.

Taşladılar, camları kırdılar. Polis de gaz kullandı. Maske taktık ve dükkanlarımıza kaçtık" diye konuştu. Atatürk Havalimanı'nda görevli polislerin yarısı, 1 Mayıs nedeniyle çıkan olaylara müdahale için Taksim bölgesine gönderildi. Polislerin sayısının düşürülmesi üzerine pasaport bankolarının yarısı kapatılırken, bankolar önünde uzun kuyruklar oluştu.

Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık 560 pasaport polisi Taksim ve çevresindeki 1 Mayıs nedeniyle çıkan olaylara müdahale için bölgeye gönderildi. Polis sayısı yetersiz kalınca ise havalimanı gidiş katındaki iki bölümden oluşan pasaport çıkış kontrol noktasından biri kapatıldı. Yolcular bankoların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yolcular uzun kuyruklar nedeniyle uçağı kaçırmamak için yoğun çaba harcadı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 11:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?