4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Gazeteci Kemal Çapraz trafik kurbanı

Türk dünyası üzerine haberleri ve çalışmalarıyla tanınan gazeteci Kemal Çapraz, Kartal'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Dün akşam iftar yemeğine katıldıktan sonra Ümraniye'deki evine dönmek isteyen Çapraz (44), arkadaşları tarafından bir araçla E-5 Karayolu Cevizli mevkisine getirildi. Burada araçtan inip bariyerlerden yan yola geçerek üst geçide çıkmak isteyen Çapraz'a, bu sırada bir otomobil çarptı.

Ağır yaralanan Çapraz, ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Çapraz, tıbbi müdahalelere rağmen bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

KEMAL ÇAPRAZ KİMDİR? 

Gazeteci ve araştırmacı Kemal Çapraz, 1964'te Kastamonu'nun Araç ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Çapraz, 1987'de İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu. Çapraz, yüksek lisansını aynı üniversitenin Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Kürsüsü'nde “Kırım Türk Basını ve İsmail Gaspıralı” konusunda yaptı.

Gazetecilik yaşamına 1985'te başlayan Çapraz, özellikle Kırım başta Türk devletleri ve halkları üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınmaktaydı.
“Türkiye”, “Orta Doğu”, “Kurultay”, “Türk Diplomatik” gazeteleri yanında “Orkun”, “Tarih”, “Kardaşlık”, “Kırım” dergilerinde araştırma ve makaleleri yayımlanan Çapraz'ın, “Sürgünde Yeşeren Vatan Kırım” adlı bir kitabı da bulunuyor.

Basın Birliği Derneğini kuran ve başkanlığını yapan, son seçimlerde MHP İstanbul milletvekili adayı olan Çapraz, sürekli sarı basın kartı sahibiydi.

“Ufukötesi Gazetesi” ve “Ufukötesi Yayınları”nın sahibi Çapraz, evli ve 2 çocuk babasıydı.

AA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 10:53:39
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 11:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?