4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Gazetecilere çirkin saldırı

Vatan gazetesi muhabirleri Alper Uruş ile İlker Akgüngör ve ulaştırma görevlisi Ahmet Şener, Beykoz Çavuşbaşı’nda İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’na ait olduğu öne sürülen, Beykoz Çavuşbaşı beldesindeki villalarının önünde 10-15 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Darp sonucu yaralanan Uruş, Akgüngör ve Şener jandarmaya sığındıktan sonra hastaneden darp raporu alırken, jandarma 8 kişiyi gözaltına aldı. 

Ustaosmanoğlu’nun aldığı öne sürülen villalarla ilgili haber yapmak isteyen Vatan gazetesi muhabiri Alper Uruş ile foto muhabiri İlker Akgüngör Yıldıztepe Sokak 12-13 numaradaki villaların fotoğrafını çektikten sonra ayrılmak istedi.

Makinesini aldılar 

Ancak, Uruş ile Akgüngör’ün bindikleri otomobilin çevresi villadan çıktıkları belirtilen 10-15 kişilik bir grup tarafından sarıldı. Otomobilin kapılarını açan sakallı cüppeli kişiler, iki gazeteci ile ulaştırma görevlisi Ahmet Şener’i darp etmeye başladı. Akgüngör’ü zorla otomobilden indiren saldırganlar, fotoğraf makinesi ile çantasını aldıktan sonra tartakladılar. 

Olayın ardından Çavuşbaşı Jandarma Karakolu’na sığınan gazeteciler Paşabahçe Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldılar. 

Jandarma ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdikleri öne sürülen sekiz kişiyi gözaltına aldı. 
Zanlılar daha sonra serbest bırakıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 10:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?