2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Gazetecilerin 'Yıpranma' protestosu

Yıpranma payının kaldırılmasına ilişkin yasa tasarısını protesto eden gazeteciler, Taksim'den Galatasaray Meydanı'na yürüdü. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası'na bağlı gazeteciler, basın mensuplarına uygulanan yıpranma payının kaldırılmasına ilişkin yasa tasarısını protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplandı. Protesto gösterisi için bir araya gelen gruba, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç ve Haber-Sen de destek verdi. Aralarında gaz maskesi ve baret takan gazetecilerin de bulunduğu grup, ellerindeki fotoğraf makinelerini havaya kaldırarak slogan attı. Grup, ardından Taksim'den Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yağmur altında yürüyen grup, Galatasaray Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gürsel Eser, "Yıpranma hakkı ellerimizden alınmak isteniyor. Yıpranıyoruz. Hafta 6 gün 60 saat çalışıyor, fazla mesai yapıyor, yoksulluk sınırında yaşıyoruz. Savaşta ve çatışmalarda hedef alınıyoruz. Yasa değişikliğinin gerekirse çekilmesi için milletvekillerini uyarıyoruz" dedi.
 
Eser, gazetecilere bu hakkın 1977 yılında verildiğini belirterek, "O dönemdeki çalışma koşullarıyla bugünkü koşullar değişmedi. Bütün bunlar yok edilerek bu düzenlemenin gündeme getirilmesi kabul edilemez. Fiili hizmet süresi zammı mevcut yasada emeklilik yaş hadlerinden 5 yılı geçmemek kaydıyla düşürülmesi biçiminde uygulanmaktayken, yeni düzenlenmede bu 3 yıla indiriliyor. Geri çekilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 15:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?