4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Gazhane'de uluslararası festival

Kadıköy Hasanpaşa'daki tarihi Gazhane'nin ev sahipliğinde, 30 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, çeşitli gösteri ve konserlerle devam edecek. 

Türk-Alman ortaklığında gerçekleştirilen ve Almanya, İsviçre, Hollanda, İngiltere, İskoçya gibi birçok ülkeden festivale katılacak olan sanatçılar, 19 gün boyunca ücretsiz gösterilerin yanında kendi konularıyla ilgili atölye çalışmaları da yapacaklar.
Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olan ve yıllardır kullanılmayan tarihi Gazhane'nin kültür merkezine dönüştürülmesine katkı sağlamak ve dikkat çekmek için düzenlenen festival, Trans-Yapıt 1. Gazhane Kültür Haftaları adını taşıyor.
Gazhane Gönüllüleri ve Kadıköy Belediyesi'nin de desteğiyle hazırlanan festival boyunca, hafta sonu canlı performanslar, hafta içi ise ücretsiz eğitim atölyeleri olacak. Perküsyon gösterileri, müzik, ateş gösterileri, seramik, sirk, cambazlar, sokak-gölge-mekanik tiyatrolar ile izleyenlere farklı sanatsal aktiviteleri seyretme imkanı tanıyacak olan festival geleneksel hale getirilecek. 

Trans Yapıt Projesi, İstanbul 2010-Avrupa Kültür Başkenti, Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Gençlik Eğitim ve Kültür Programları tarafından destekleniyor. Proje 2006 yılından bugüne, üzerinde özveriyle çalışılan ve gerekli anlaşmaların sağlanmasıyla, 2008 yılının Ekim ayında hayata geçirilerek, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olacağı 2010 yılına kadar, en az 3 yıl devam etmesi planlanan, çok uluslu bir kültür ve sanat festivali olması özelliğine sahip.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 11:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?