4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Gaziler Günü törenlerle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Taksim Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un günün anlam ve önemine ilişkin mesajı okundu. 

19 Eylül Gaziler Günü Taksim Meydanı'nda düzenlenen tören ve yürüyüşle kutlandı. 

Törene İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Tuğgeneral Hüseyin Birhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çok sayıda asker ve gazi ailesi katıldı. 

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un günün anlam ve önemine ilişkin mesajı okundu. Törende konuşan Türkiye Muhalif Gaziler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet Kendigel, "Bugün Gaziler Günü'nün 87. yıl dönümü. Türkiye Cumhuriyeti için canımızı, kanımızı veririz. Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için her zaman göreve hazırız" dedi. 

Albay Ahmet Gencer ise "Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti için her zaman canımızı vermeye hazırız. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize her zaman desteğimiz sürecek" diye konuştu. 

Törende daha sonra Taksim Meydanı'nda Gazi Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sırasında askerler "Vatan sana canımız feda diye" bağırdı. Çevrede bulunan vatandaşlarda yürüyüşe alkışlarla destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 85.100.106.xxx Tarih : 20.09.2008 00:40:36

Bu vatan size minnettar kahraman gazilerimizzz....