3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Gaziosmanpaşa'da baskın: 22 gözaltı

Gaziosmanpaşa'da bir mahalleye polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 6'sı kadın toplam 22 kişi gözaltına alındı. Hayalet silah ve 250 kök Hint Keneviri'nin ele geçirildiği operasyon sırasında barakalarının yıkılmak istemesine sinirlenen bir anne-baba, çocuklarının da eline bıçak vererek çatıya çıktı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele, Özel Harekat, Asayiş Şube, Narkotik Şube, Çevik Kuvvet Şube müdürlüklerine bağlı 650 polis memuru, saat 06.45 sıralarında Gaziosmanpaşa Esentepe Mahallesi'ne geldi. Mahalleyi adeta abluka altına alan ekipler, barakalara operasyon düzenlemek üzere hazırlık yaptı. Polis memurlarının tüm sokaklara dağılmasının ardından operasyon başlatıldı. Ekipler, barakalara baskın düzenledi. Ev sahipleri, baskın karşısında şaşkına dönerken, barakalar didik didik arandı. Bazı ev sahipleri, operasyona tepki gösterdi. 

Operasyon kapsamında yaklaşık 60 barakada arama yapıldı. 4'ü aranan kişi olmak üzere 6'sı kadın toplam 22 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda, 250 kök Hint Keneviri, 1 adet glock marka "hayalet silah", 4 adet otomobil teybi, 1 adet kılıç, 44 adet çalıntı halı, çok sayıda kesici ve delici alet, hırsızlık yapmakta kullanılan enerji kaynağı, 2 demir testere, 2 adet plastik kesici, 2 adet kama, çok sayıda fişek ele geçirildi. 

Yapılan operasyonun ardından barakalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından kepçe ve dozerlerle yıkıldı. Yıkım ekibi, zaman zaman direnişle karşılaştı. Barakalarının yıkılmasını istemeyen bir anne ve baba, çocuklarının da eline bıçak vererek evin çatısına çıkardı. Ellerinde bıçak bulunan şahıslar, bir süre çatıda bekledikten sonra aşağı indi. Barakaların büyük çoğunluğu dozerlerle yıkıldı. 

Öte yandan, operasyon düzenlenen barakaların önündeki lüks otomobiller dikkat çekti. Gözaltına alınan şahıslar, sorgulanmak üzere karakola götürüldü.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 10:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?