6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Gazze konvoyu İstanbul'da

GAZZE KONVOYU İSTANBUL'DA

Gazze'ye insani yardım malzemesi götürmek üzere İngiltere'den yola çıkan ve 9 günlük yolculuğun ardından dün İstanbul'a ulaşan Avrupa Konvoyu, Feshane'de basın toplantısı düzenledi. Konvoy Başkanı İngiliz Parlamenter George Galloway, "Artık zaman, İsrail'i yalnız bırakma zamanıdır" dedi.

Feshane'deki basın toplantısına İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Konvoy Başkanı İngiliz Parlamenter George Galloway ve çok sayıda yardım gönüllüsü katıldı. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır'ın konvoyun geçişine izni vermesini beklediklerini ifade ederek, "Daha önce geçen konvoylara müsaade etti. Bu konvoya da müsaade etmesi için gerekli girişimleri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bizler Mavi Marmara'da hukukun dışına çıkmadık. BM Komisyonu İsrail'i yüzde yüz suçlu buldu, bunun

için Mısır'ın bu konvoya izin vereceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Konvoy Başkanı George Galloway'ın, Bülent Yıldırım için söylediği "Gazze'nin ve Mavi Marmara'nın aslanı" sözleri büyük alkış aldı. "Terörist bir ülke tarafından şehit edilen kardeşlerimi selamlıyorum" diye başlayan Galloway, Mavi Marmara olayının tarihi değiştirdiğini vurguladı. Galloway, Gazze özgür olana kadar yardımlara devam edeceklerini ifade ederek, "İsrail, Filistin'i yalnız bırakmak için terör olayını yaptı. Ancak biz her ne olursa olsun hiçbir zaman Filistin ve Gazze'yi yalnız bırakmayacağız.

Bu çalışmada İHH ile birlikte yürüyeceğiz. Şuan konvoyumuzda 25 farklı ülkeden aktivistler var. Hükümetlerimizin bizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Bizim Mısır ile hiçbir sorunumuz yok. Onların söylediği bütün prosedürleri yerine getirdik ve daha da getirmeye hazırız" dedi.

Barış için yola çıktıklarını vurgulayan Galloway, hiçbir şekilde durmayacaklarını ve Gazze'ye gideceklerini söyledi. Galloway, şöyle devam etti; "BM Komisyonu raporu İsrail'i suçlu buldu. Birçok hükümet İsrail'in Filistin'e uyguladığı ambargosunun kaldırılmasını istedi. Ancak ambargo hala kaldırılmış değil. Artık zaman bir anlamda İsrail'i yalnız bırakma zamanıdır."

Konuşmaların ardından Gazze'de ölenler için dua okundu.

GAZZE KONVOYU İSTANBUL'DA
GAZZE KONVOYU İSTANBUL'DA
GAZZE KONVOYU İSTANBUL'DA
GAZZE KONVOYU İSTANBUL'DA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 14:58:02
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 12:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?