30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gazze'den kaçan Türk aile İstanbul'da

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılardan kaçan Türk Işıl Zakkut ile Filistinli eşi Şaban Zakkut, 5 çocuklarıyla Türkiye'ye geldi.

Ayrı kaldığı 17 yıl süresince Türkiye'nin değerini daha çok anladığına dikkat çeken anne Zakkut, "Devletime güvenerek ülkeme geldim, inşallah yardım edecekler'' dedi.

Işıl Zakkut ve Filistinli eşi Şaban Zakkut, çocukları Fuad (17), Eşref (16), Nur (15), Kerem (9) ve Muhammed (7) ile birlikte THY'nin saat 06.15'deki uçağıyla İstanbul'a geldi. İstanbul Valiliği'nin özel izni ile dış hatlar yerine VIP Salonu'nda ağırlanan ailenin, uzun yolculuk nedeniyle bitkin olduğu gözlendi. Salonda dinlenen aileye görevliler, yiyecek ve içecek ikram etti.

Gazetecilere açıklama yapan anne Zakkut, çok yorgun olduklarını belirterek, "Öncelikle kendi ülkeme gelmekten çok sevinçli ve mutluyum'' dedi. Sıkıntılı bir yolculuk olduğunu söyleyen Işıl Zakkut, "Önce İsrail'in Erez Sınır Kapısı'ndan çıktık. Küdüs büyükelçiliğimize geçtik. İşlemler tamamlandıktan sonra Ürdün'e geçtik. Benimle ilgili bir sorun yoktu. Ancak eşim Filistinli olduğu için İsrailliler biraz problem yapmak istedi. İnşallah bundan sonra kendi ülkemdeyim. Çocuklarımın hepsi ilk defa Türkiye'ye geldi. İstanbul'da yaşamayı düşünüyoruz'' diye konuştu.

Zakkut, İsrail'in sivilleri vurduğunu tekrarlayarak camiler, evler, hastaneler ve okulların bombalandığını söyledi. Türkiye'de kimsesi olmadığını, devlete güvenerek ülkesine döndüğünü belirten Işıl Zakkut, "İnsanın kendi ülkesi kadar, özgürlük kadar güzel bir şey yok. Kelimelerle anlatılacak bir şey değil. Orada yaşadığım uzun süreler boyunca kendi ülkemin değerini çok daha fazla anladım. Filistin'de başka Türk aileler de var. Bazıları çıkmak istemiyor bazıları da geçen yıl tahliye edildi. Şu anda
Türkiye'deler. Biz dönmemek üzere Türkiye'ye geldik. Çocuklarımın hepsi okuyor. Okula burada devam edecekler'' açıklamasında bulundu.

Zakkut Ailesi'nin kızları Nur ise Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve çok zor bir yolculuk yaptıklarını belirterek, ''Türkiye'de yaşayacağız inşallah. Liseye gidiyorum. İleride gazeteci olmak istiyorum. Filistin'de yaşamak gerçekten çok zor. İnşallah burada çok iyi olacak.'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 11:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?