30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gece çöken bina korkuttu

Güngören'de 4 katlı bir binanın birinci katı çöktü. Yaralı ve can kaybının olmadığı olayda deprem olduğunu zanneden vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Edinilen bilgiye göre, Güven Mahallesi Karadeniz Caddesi Taşlık Sokak üzerindeki 4 katlı bir binanın 1. katı saat 21.00 sıralarında çöktü.

Çökmenin meydana geldiği ev ile alt kısmında yer alan işyerinde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önlerken, üst katlarda oturan bina sakinleri deprem olduğunu zannederek büyük panik yaşadı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ve polis ekipleri bina içerisinde kimsenin kalıp kalmadığını araştırdıktan sonra bina sakinlerini sakinleştirmeye çalıştı. Polis ekipleri olası bir çökme tehlikesine karşın bina çevresinde çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Binanın 4. katında oturan bir vatandaş, deprem olduğunu zannettiğini belirterek, "Deprem oldu sandık. Bir anda sallantı oldu. Ailece zaman kaybetmeden kendimizi dışarıya attık. Pazar günü olması nedeniyle binanın altındaki işyeri kapalıydı. Bu nedenle büyük bir facia önlenmiş oldu. Bu evler yeni yapılmıştı. Deprem sigortamız yok" dedi.

Öte yandan bina sakinleri bilgilerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 12:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?