3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Gecekondu yangınında can pazarı

Ümraniye'de bir gecekonduda yeni değiştirilen tüpün alev alması sonucu can pazarı yaşandı. Alevlerin arasında kalan biri 10 günlük, biri 1,5 yaşında ve 3'ü ilköğretime giden 5 kardeş, anne ve babaanneleri tarafından kurtarıldı. 

Edinilen bilgilere göre olay, Kazım Karabekir Mahallesi Karadeniz Caddesi üzerinde bulunan bir gecekonduda meydana geldi. Zeynep Taşdemir ve gelini Altun Taşdemir ile çocukları 10 günlük Emirhan, 1,5 yaşındaki Sevde, ilkokula giden Gülcan, Ahmet ve Furkan'ın evde bulunduğu sırada, yeni değiştirilen mutfak tüpü bir anda alev aldı. Yangın kısa sürede büyüyerek evin birçok noktasını sardı. Alevlerin arasına dalan gelin ve kayınvalide çocukları alarak dışarıya çıkardı. Zeynep Taşdemir ve gelini Altun Taşdemir'in ellerinde, yüzünde ve kollarında yanıklar oluştu. 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yaralı olan gelin ve kayınvalidesine olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti. Alevlerin arasından annesi tarafından kurtarılan 1,5 yaşındaki Sevde korku dolu gözlerle etrafı seyrederken, 10 günlük Emirhan kundağının içinde olanlardan habersiz uyumaya çalıştı. Yangından son anda kurtarılan ilköğretim öğrencisi Furkan ise yalın ayak bir şekilde yangının şokunu üzerinden atmaya çalıştı. Bir görgü tanığı, "Eve gelen tüpçü mutfak tüpünü değiştirmiş. Yeni tüp ise alev almış" dedi. 

Yangına neden olduğu belirtilen ve karardığı görülen piknik tüpünün patlamaması büyük bir faciayı önledi. Yangında gecekondunun büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi. 

Çeşitli yerlerinden yaralanan Zeynep Taşdemir ve gelini Altun Taşdemir ile çocukları hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 14:12:00
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 14:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?