30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gecekondu yıkımında gerginlik

Ayazaağa'da kaçak olduğu belirlenen bir gecekondunun yıkımı sırasında gergin anlar yaşandı.

 Yıkımı engellemek için çocuklarını evden çıkarmayan gecekondu sahibi kadınlar, bayan polislerce evden çıkarıldı. Direnmeye devam eden kadınlar yıkım için bekletilen dozere sarılırken, gecekondu boşatıldıktan sonra yıkıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Şişli Ayazağa Mahallesi 25. sokakta bulunan ve kaçak olduğu öğrenilen bir gecekondunun yıkımı için öğle saatlerinde harekete geçti. Zabıta ekipleri olay yerine gelirken, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de gecekondu çevresinde önlem aldı. Bu sırada yıkımı engellemek isteyen gecekondu sahipleri dışarı çıkmamak için direndi.

Çocuklarını evden çıkarmayan kadınlar, polis ekiplerine direndi. Küçük çocuklar korkudan gözyaşı dökerken, anneleri ise yıkımı engellemek için her yolu denedi. Bayan polis ekipleri kendilerine direnen kadınları evden çıkardı. Evden çıkan kadınlar, yıkım için bekletilen dozere sarılarak direnmeye devam etti.

Polis kadınları güçlükle olay yerinden uzaklaştırırken, zabıta ekipleri evdeki eşyaları dışarı çıkardı. Kaçak olduğu belirlenen gecekondu daha sonra yıkıldı. Gecekondu sahipleri ise yıkımı gözyaşları içinde izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 18:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?