3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

GE'den Çin'e mobil su tesisi

Olimpiyat Oyunları'nın küresel partnerlerinden GE, Dongguang şehri ve çevresindeki köylerde yaşayan 60 binin üzerinde Çinli'ye temiz içme suyu sağlayacak iki gelişmiş su arıtma sistemi bağışladı. 

Çin halkına bir armağan olarak sunulan sistemler flüoritten arındırılmış, temiz, sürdürülebilir içme suyu sağlayarak insan sağlığının korunmasına katkıda bulunmak ve GE'nin sunduğu geniş su arıtma teknolojisi seçeneklerinin Çinliler tarafından kolayca ve ekonomik bir şekilde nasıl kullanılabileceğini göstermek amacıyla tasarlandı. 

Olimpiyat Oyunları'nın resmi su arıtma tesisleri ve hizmetleri sağlayıcısı GE, Çin Su Kaynakları Bakanlığı (MWR) ile ortaklaşa çalışarak 2008 yazında Dongguang'da tam kapasiteli bir su arıtma tesisi kurup hizmete sokacak. GE ayrıca, çevre köylerin suyunu arıtacak bir mobil su arıtma tesisi ihtiyacını da karşılıyor. Böylece Çin'de ilk defa, gelişmiş bir mobil su arıtma sistemi, ülkenin merkezi su altyapılarının erişemediği bölgelere su götürmek için kullanılacak. Bütün su kaynakları için uygun olan GE'nin mobil su arıtma çözümleri Çin'in 2015 yılı itibariyle kırsal kesimlerde yaşayan 300 milyonun üzerindeki vatandaşına sağlıklı ve güvenilir su kaynakları sağlama hedefine ulaşmakta önemli bir rol üstlenebilir. 

GE Su ve Arıtma Teknolojileri Genel Müdürü ve CEO'su Jeff Garwood, konuyla ilgili olarak, "GE 2008 Olimpiyat Oyunları'nı, Çin halkına ecomagination su arıtma teknolojisini bağışlayarak kutlamanın gururunu yaşıyor. Çin'in kırsal kesimlerde ve kentlerde yaşayan vatandaşlarına temiz su sağlama hedefine ulaşmasına yardım etmek için GE'nin geniş su çözümü seçeneklerini geliştirmeye kararlıyız. Bu projeden kazanacağımız deneyim, dünyanın uzak noktalarındaki milyonlarca insana temiz su sağlamanın önündeki geleneksel altyapı engellerini aşmaları için Çin'e ve diğer dünya ülkelerine daha fazla yardım edebilmemizi sağlayacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 19:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?