30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gedikpaşa eylemine CHP desteği

Çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle yerlerini boşaltmaları istenen Gedikpaşa esnafı, tepkilerini ürünlerini ateşe vererek gösterdi. Beyazıt'ta toplanarak çanta ve ayakkabı yakan esnafa, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de destek verdi.

Gedikpaşa esnafından oluşan yaklaşık 500 kişilik grup, öğlen saatlerinde Beyazıt'ta toplandı. Ellerinde pankart ve dövizler bulunan esnaf, attıkları sloganlarla hükümeti protesto etti. Çevre kirliliğine sebep oldukları ve tarihi dokuya zarar verdikleri iddiasıyla Gedikpaşa'dan ayrılmaları istenen esnaf adına konuşan Gedikpaşa Esnaf Platformu Sözcüsü Celal Fırat, "Bölgemizde kovulmak istenen imalatçı esnafımız, çevreyi kirletmeyen, el sanatları tarzında üretim yapan, bacası ve atık suyu olmayan esnaftır.

Esnafın ürettiği mallar, yaklaşık 55 ülkeden ülkemize gelen turistlere satılıyor. Her yıl 3 milyar dolar döviz kazandırıyoruz. Dünyada kriz alıp başını gitmişken, işsizlik varken işyerlerimiz hakkında yok etme kararı neden alınmıştır" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in de destek verdiği eylemin sonunda esnaf, yanlarında getirdikleri çanta ve ayakkabıları ateşe verdi. Ürünler yanarken sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 13:42:00
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 14:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?