3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Gedikpaşa'da evi olan yaşadı

Eskiden 'Profesörler semti' olan ancak sonradan ayakkabı imalathanelerinin yerleştiği Gedikpaşa, turizm bölgesi oluyor....

Eskiden 'Profesörler semti' olan ancak sonradan ayakkabı imalathanelerinin yerleştiği Gedikpaşa'daki yaklaşık bin konutluk alan, 'Turizm Bölgesi' ilan ediliyor. İmalathanelerin yerin bin butik otel alacak.

Süleymaniye, Balat, Sulukule ve Zeyrek projelerinden sonra Tarihi Yarımda'daki Gedikpaşa'da da 'Turizm Bölgesi' ilan edilerek büyük bir dönüşüme hazırlanıyor. Kültür Bakanlığı'nda bulunan projeye göre, halen konut alanı olarak görünen ancak fiilen ayakkabı imalatçılarının bulunduğu Gedikpaşa bölgesi, önce turizm alanı ilan edilecek, sonra yaklaşık bin butik otel, turizm ofisi ve alışveriş merkezinin bulunduğu turistik bir merkeze dönüştürülecek. Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, 'Gedikpaşa bölgesinin turizme açılmasmıyla, Sultanahmet'in yanında adeta yeni bir Sultanahmet doğacak' dedi. 

PROJEYİ BAŞBAKANA SUNDUK

TURİZM Bölgesi'ne ilişkin açıklamada bulunan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da sunulduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: 'Bölgemizde çok sayıda iş hanı ve metruk bina tadilattan geçirilerek 30-40 odalı butik otellere dönüştürülüyor. Biz de bu yönelimi özendiriyor ve destekliyoruz. Bu yönde en önemli kararımız Gedikpaşa'nın turizm bölgesi ilan edilmesidir.' dedi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 18:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?