3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Gelinliğiyle çocuk doğurdu

Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Toplu Nikah Töreni'nde resmi nikah kıymaya hazırlanan 1 çocuk annesi 9 aylık hamile kadın düğün heyecanına daha fazla dayanamayınca sancılandı. Gelinliğiyle hastaneye kaldırılan kadın bir kız bebek dünyaya getirdi. 

Sarıyer Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenlediği toplu nikah töreninde maddi imkanı olmayan nişanlı çiftlerle daha önce çeşitli sebeplerle resmi nikah yaptıramamış, hatta bazıları çocuk sahibi olmuş 20 çifti evlendirdi. Çiftler arasında bulunan Saliha Çetin ve Bahattin Eren çiftinin heyecanları ise diğer çiftlerinkinden biraz daha farklıydı. Bir buçuk yaşında Aleyna isminde bir çocukları olan çiftin ikinci çocuklarının doğumuna 15 gün kalmıştı. Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Toplu Nikah Törenine katılan çiftin dini nikahlı olarak geçirdikleri 4 yıllın ardından resmi olarak evlenecek olmaları ise çiftin heyecanını ikiye katladı. 

Toplu Nikah Töreni öncesi gelin başı yapılmak üzere evinden alınan Saliha Çetin, Sarıyer'de bir kuaföre getirildi. Burada saçları yapılan gelinler ve damatlar daha sonra düğün konvoyuna katılmak üzere Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi'ne götürüldü. Burada doğum sancıları artan Saliha Çetin, belediyeye ait bir ambulansla hemen İstinye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Doğuma 15 gün kalmasına rağmen doktorlar tarafından erken doğum teşhisiyle hemen doğumhaneye alınan Çetin bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çetin, bir yandan çok mutlu olduğunu öte yandan da burukluk yaşadığını söyledi. Kızını resmi nikah olduktan sonra doğurmayı istediğini söyleyen Çetin, "Kızım annesinin nikahına yetişmek istedi. Bir kızım var ama onun nüfus cüzdanı bile yok. Yeni doğan çocuğumun nüfus cüzdanını hemen çıkartacaktım. Doğum oldu nikaha gidemedik" dedi. 

Doğum yapan Saliha Çetin ile eşini telefonla arayarak tebrik eden Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, çiftin nikah kıyamadıkları için üzülmemelerini istedi. Tülün, nikahın her şeye rağmen kıyılacağını belirterek, "Üzülmeyin, gerekirse nikah memurunu evinize gönderirim, nikahınız orada da kıyılır' diye konuştu. 

Toplu Nikah Töreni'ne katılan diğer 19 çift ise önce Sarıyer içinde düğün konvoyu yapılarak gezdirildi. Boğaz'da tekne gezisine çıkartılan çiftler, daha sonra Nikah Şöleni'nin yapılacağı Yusuf Ziya Öniş Stadı'na geldi. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katıldığı tören Keremcem konseriyle son buldu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 16:57:10
Güncelleme :27 Ağustos 2006 Pazar 16:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?