3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Gemi İnşa Komitesi'nin yıllık toplantısı

Avrupa Metal Çalışanları Federasyonu'nun (EMF) Gemi İnşa Komitesi, ölümle sonuçlanan iş kazalarının sayısındaki artış nedeniyle bu yıl Tuzla'daki tersaneleri gündemine aldı ve yıllık toplantısını İstanbul'da yaptı. 

Komite, Türkiye'deki sendika temsilcileri ve meslek örgütleriyle iki gün boyunca, Türkiye ve Avrupa'daki "işçi sağlığı ve iş güvenliği" uygulamalarını ele alan oturumlar gerçekleştirdi. 

EMF temsilcileri, sektörün Türkiye'deki iki işçi sendikası olan Türk-İş'e bağlı Birleşik Metal ve Disk'e bağlı Limter-İş sendikalarının temsilcileri ve Tuzla Tersaneler Bölgesi İzleme ve İnceleme Komisyonu üyeleriyle birlikte, Desan Tersanesi'ne bir günlük ziyaret gerçekleştirdi. 

Toplantıda, Desan Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Divan ve Genel Müdür Vekili Nedim Gürbüz ile "işçi sağlığı ve iş güvenliği" danışmanı Dr. Ali Rıza Tiryaki, işçi sağlığı, iş kazalarının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen çalışmalar, yürütülen ve planlanan projeler hakkında bilgi vererek, konuklardan gelen soruları yanıtladılar. Toplantıda, Desan'da uygulamaya konulan "Tehlike Avcıları" Projesi de anlatıldı. 

Projenin tüm tersane çalışanlarına yönelik "temel güvenlik eğitimi" ve teknik kadrolara yönelik "uygulamalı güvenlik eğitimleri" ile başladığı belirtilerek, çalışanların iş güvenliği sürecine "risk belirleme ve önlem önerme" yoluyla katıldığı ifade edildi. "Tehlike Avcıları Projesi" yabancı ve yerli sendika temsilcileri tarafından büyük ilgi ile karşılandı. EFM temsilcileri, "çalışanları iş kazası riskinden korurken aynı zamanda onlara iş güvenliği bilinci de kazandırmayı" hedefleyen projenin gözle görülür bir dönüşüme yol açtığını gözlemlediklerini belirttiler. Eğitim ve tüm uygulamaların kadrolu kadrosuz farkı gözetilmeden herkesi kapsıyor olması ile Tehlike Avcıları projesinin ödülle desteklenmesini çok olumlu bulduklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 20:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?