6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Gemiye kaçak akaryakıt baskını

Petrol ofisinden transit gemilere verilmek üzere alınan ÖTV'siz yakıt ile transit gemilerden aldıkları markersiz akaryakıtı kaçak yollardan karaya çıkartarak sattıkları belirtilen 10 kişi gözaltına alınırken, 431 ton kaçak mazot ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Avcılar açıklarında bulunan 45 metre uzunluğundaki bir gemiye operasyon düzenledi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 431 ton kaçak mazot ele geçirildi.

Sürdürülen soruşturma kapsamında şüphelilerin kaçak yakıtı Gürpınar'daki bir depoda sakladıkları ortaya çıktı. Şüphelilere ait akaryakıt aktarımında kullanılan 8 metre uzunluğunda bir tekne ise batmış halde bulundu.

Gözaltına alınan şüphelilerin, petrol ofisinden transit gemilere verilmek üzere alınan ÖTV'siz yakıtın kaçak olarak yerli tüketicilere sattıkları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Vergi kaçakçılığı yapan zanlıların, ayrıca transit gemilerden aldıkları markersiz akaryakıtı gümrük kanunlarına aykırı olarak kaçak yollardan karaya çıkartarak sattıkları öğrenildi. Gözaltındaki zanlılardan birinin akaryakıt kaçakçılığından sabıkasının bulunduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 14:21:02
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 15:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?