3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Genç anneye hazin veda

Özel bir hastanede doğum yaptıktan iki gün sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Pınar Polat'ın cenazesinde yakınları fenalık geçirdi. Bülent Polat eşinin doktorların ihmali sonucu öldüğünü iddia ederken, "Ben tamamen hastaneyi suçlu buluyorum ve gerekli adli işlemleri de başlattım" dedi.

Yenibosna'da özel bir hastanede 12 Aralık Cuma günü üçüncü çocuğunu sezaryenle dünyaya getiren Pınar Polat (30) doğumdan bir gün sonra fenalık geçirdi. Ailenin iddialarına göre, Polat'a müdahale eden hemşireler tansiyonunun düştüğünü belirterek serum taktı. Polat ertesi gün tekrar fenalaşınca doktorlar kansız olduğunu belirterek, kan bulunmasını istedi.

Durumu ağırlaşan Polat yoğun bakım ünitesine alınarak tedavi edilmeye başlandı, ancak iki gün sonra hayatını kaybetti. Eşinin doktorların ihmali sonucu
hayatını kaybettiğini iddia eden Bülent Polat Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na giderek hastane çalışanlarından şikayetçi oldu.

Çocuğuna sadece iki gün sarılabilen Polat için bugün Yenibosna Mehmet Akif Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan acılı eş Bülent Polat eşini ihmal sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, "Normal hastalar doğumdan yaklaşık 3 saat sonra ayağa kalkabilirken benim eşim ölene kadar hiç ayağa kalkamadı. Cumartesi
saat 15.00 sıralarında fenalaştı. Tansiyonunun düştüğünü söyleyerek serum verip gittiler. Geceyi ağrı kesicilerle geçirdiler. Eşimin bütün vücudunda morluklar oluşmuştu. Bir saat sonra ise kan lazım dediler ben kendim verdim. Eşim sürekli ensem ağrıyor diyordu ancak ne sorsak doğumda bunların normal olduğunu söylediler. Bu nedenle de sadece kadın doğum uzmanları tarafından tedavi edildi" dedi.

Gazetelerde çıkan hastanenin konuyla ilgili açıklamalarına da tepki gösteren Polat, "Yazılanlar tamamen yalan. Bana verilen raporda eşimin solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği yazıyor. Dokuz ay aynı hastaneye kontrole gittik, bana eşimin kan pıhtılaşma problemi olduğunu neden söylemediler. Bir gün önce bana her şey normal yarın doğuma gelin diyorlar. Daha önceki doğumlarda biz herhangi bir problem yaşamadık. Ben tamamen hastaneyi suçlu buluyorum ve gerekli adli işlemleri de başlattım. Zaten herhangi bir sağlık problemi de yoktu. Eşim bana 'Ben ameliyatı yaşadım hissettim sanki içimden bir şeyleri söküp aldılar" dedi.

Hastanede kadın doğum doktoru dışında hiç bir doktor gelmedi hep iyi olacak geçer her doğumda olur böyle şeyler diye bizi oyaladılar" diye konuştu.
Cenaze namazı sırasında babasının yanından ayrılmayan Polat ailesinin iki çocuğundan biri olan Rıdvan Polat'ın (10) annesini kaybetmenin şoku içerisinde olduğu gözlendi.

Diğer çocukları Yaren Polat (2) ise cenazeye getirilmedi. Aile yakınları dünyaya gelen bebeğe Hayat ismini koymayı planladıklarını belirtti. Pınar Polat, öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığında toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 18:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?