4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Genç işsizlerin umutlu bekleyişi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı'na sınavla personel alınacağı yönünde yapılan duyuru iş arayanları harekete geçirdi. Yıldız Parkı'nda bulunan itfaiye binasında başvuru yoğunluğu yaşanırken, en çok dikkati bebeğiyle birlikte gelen bayan çekti.

İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı'nda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere toplam 556 adet personel alımı yapılacağı duyurulurken, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girerek 100 tam puan üzerinden en az 50 puan almış kadın ve erkek itfaiye eri adaylarının, başvurularının ardından kuruma girebilmek için dayanıklılık testi ve sözlü mülakattan oluşan bir sınava tabi tutulacağı bildirildi.

Sınav için, Türk vatandaşı olan ve kamu haklarından mahrum olmayan, askerliğini yapmış (erkekler için) 30 yaşını doldurmamış adayların başvurularının kabul edileceği bilgisinin ardından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik korkusu bulunmayanlar, itfaiyeye akın etti.

Yıldız Parkı'nda bulunan itfaiye binasında başvuru yoğunluğu yaşanırken, yaklaşık 200 metrelik bir kuyruk oluştu. Adaylardan erkeklerin, en az 1.70 santimetre boyunda, kadınların en az 1.67 santimetre boyunda olması gerekirken, adayların boyunun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında 10 kilogramdan fazla fark olmaması şartı da aranıyor.

İtfaiye önünde oluşan uzun kuyruk içerisinde en çok dikkati, çocuğuyla birlikte gelen bir bayan çekti. Bayan, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakırken, vatandaşlar, "İş arıyoruz. Devlet babaya sığınmak için bu işe başvurduk. Fakat çok kuyruk var" diye konuştu. Şehir dışından gelen vatandaşlar da, "Özel sektörden herkes işçi çıkarıyor. Biz de devlete sığınmak için başvuruda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Başvuru kapsamında form dolduran vatandaşlar, daha sonra boy ve kilo ölçümü için bir salona alınıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 16:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?