3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Genç kadının hayat mücadelesi

33 yaşındaki Refika Genç’in hayatı 13 yıl önce anne olduğu gün kábusa döndü.

Çocuğunu sezaryenle dünyaya getirdikten sonra kısmi felç olan Refika Genç’i eşi bir hafta sonra terk etti. Annesinin desteğiyle kızına hem annelik hem babalık yapan Refika Genç, "Beni hayata kızım bağlıyor. Ondan asla ayrılmam" dedi.

REFİKA Genç, 20 yıl önce ayakkabıcılık yapan Kemuran Sandal ile evlendi. Evliliğinin ilk aylarında hamile kalan Refika Genç, Zeynep Kamil Hastanesi’nde sezaryen ile anne oldu.

Doğum sırasında kısmi felç geçirdi. Doktorlar iyileşmesinin mucizeye bağlı olduğunu söyleyince, Kemuran Sandal bir hafta sonra çocuğunu da bırakarak evden ayrıldı. Ardından da boşanma davası açtı. Boşandıktan iki yıl sonra da başka bir kadınla evlendi. O kadından da iki çocuğu oldu.

Keşke yürüyebilse

Refika Genç’in annesi Samiye Genç, hem torununa hem de kızına bakmaya başladı. 55 yaşındaki Samiye Genç, "Olan oldu. Ömrüm yettiğince hem kızıma hem de torunuma bakmaya çalışacağım. En büyük iki arzum var. Birincisi kızımın kendi başına yürüdüğünü görmek, diğeri de torunumun okulunu bitirip bir meslek sahibi olması. 590 YTL emekli aylığı alıyorum. Bunun 450 YTL’sini kiraya veriyorum. Geri kalan para ile de soğan ekmek yiyerek geçinmeye çalışıyoruz. En büyük mutluluğumuz da torunumun başarıları. Onu okutmak için her şeyi yaparım" diye konuştu.

Bayrampaşa Şair Baki İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 13 yaşındaki Rabiye Sandal, "En büyük arzum subay olmak. Annemin yerine kendimi koyunca babama kızıyorum. Zamanı geldiği an ben de evleneceğim. Ancak beni alacak kişi annemi istemezse onunla asla hayat arkadaşı olmam. Annem ve anneannem benim en değerli varlıklarım. Onları rahat ettirmek için okulumu bitirmek ve para kazanmak istiyorum" diyor. Yörünge Rehabilitasyon Merkezi’nde yürümesini ve konuşmasını geliştirmek için eğitim alan Refika Genç, duygularını "Yaşama kızım sayesinde tutunuyorum, O benim her şeyim" diye dile getiriyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 09:13:27
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 09:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?