6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Genç kızın esrarengiz ölümü!

Beyoğlu Gümüşsuyu Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki Mithatpaşa Apartmanı'nın havalandırma boşluğunda dün bir genç kızın cesedi bulundu.

10 katlı apartmanın havalandırma boşluğundaki cesedin 24 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu'na ait olduğu belirlendi. Erköseoğlu’nun aynı gece, annesinden ayrı yaşayan babasının nişanına gittiği iddia edildi.

 

Yapılan araştırmada Erköseoğlu'nun apartmanda oturan işadamı Mahmut Paksoy'un oğlu Can Paksoy'un arkadaşı olduğu anlaşıldı.

İFADESİ ALINDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Can Paksoy ve o sırada evde bulunan ağabeyi Emre Paksoy’un ifadesini aldı. Amerika’da bir borsa şirketinde çalıştığı öğrenilen Can Paksoy ifadesinde, “Cuma günü Amerika’dan İstanbul’a gelmiştim. Ben geleceğim için de annem çarşamba günü Adana’dan İstanbul’a gelmiş. Pazar öğlen için de ikimize Adana uçak bileti almış. Adana’ya gitmeden kuzenler ve arkadaşlarla Ulus29 adlı gece kulübüne gittik. Oradayken Nazlı Sinem Erköseoğlu bana yaklaşarak, “Sen Can değil misin? Hani geçen yıl kuzenin tanıştırmıştı bizi" diyerek sohbete başladık" dediği öğrenildi.

"AĞABEYİM ARADI VE DURUMU BİLDİRDİ"

Can Paksoy'un ifadesine şöyle devam ettiği belirtildi: “Saat 03.30 gibi kulüpten ayrıldık. Nazlı da benimle gelmek istedi. Ağabeyim Emre’nin Gümüşsuyu’ndaki evine geldik. Ben Amerika’dan yeni geldiğim için zaten çok yorgundum. Üzerimdeki elbiselerle yattım. Nazlı da gelip yanıma yatmış. Sabah bir ara kalktığımda yatakta yanımda değildi. Annemle saat 11.30’da buluşup havaalanına gidecektik. Saate baktım annemle buluşmaya 1,5 saat daha vardı. Tekrar uyudum. Annemin telefon etmesiyle uyandım. Baktım Nazlı yine yoktu. Cüzdanı ve birkaç eşyası duruyordu. O sırada ağabeyim de uyandı. Ona, Nazlı’nın eşyalarını daha sonra gelip alabileceğini söyledim ve çıktım. Annemle takside giderken ağabeyim aradı ve durumu bildirdi. Bunun üzerine annemle tekrar eve döndük. Siz polislerle karşılaştık" Genç kızın üzerindeki elbisesi sorulan Can Paksoy'un, “Annesinden ayrı olan babası o gece nişanlanmış. Kendisi de nişana gitmiş. Ben ‘Nişandan geliyorum, üzerimdeki elbiseler bu yüzden böyle' dedi" diye yanıt verdiği ifade edildi.

AĞABEY SERBEST BIRAKILDI

Ağabey Emre Paksoy da ifadesinde, “Sabah annemin Can’ı aramasıyla telefon sesine uyandım. Can, kız arkadaşının erken habersiz evden ayrılmış olabileceği için eşyalarını unutmuş olabileceğini söyledi. Kız arkadaşının daha sonra gelmesi halinde eşyaları vermemi istedi. Can gittikten sonra, kızın ayakkabısını da gördüm. Bu durumda gitmiş olamayacağını düşündüm. Odanın açık penceresinden aşağıya baktığımda cesedi gördüm. Hemen polisi aradım. Ardından kardeşimi arayıp durumu bildirdim" dediği kaydedildi.

Emre Paksoy ifadesinin ardından serbest bırakılırken Can Paksoy Cinayet Büro Amirliği’nde gözaltında tutuluyor.

İNTİHARI DENEMİŞ

Olay yerinde yaptığı araştırma ve ifadesine başvurduğu kişilerden aldığı bilgilere göre polis ölümün "intihar" olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Yapılan ilk tespitlere göre ceset üzerinde herhangi bir darp izine rastlanmadı. İkili arasında da cinsel ilişkinin olmadığı da belirtildi. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılacak otopsinin ardından olayın netlik kazanacağı belirtilirken Can Paksoy’un gün içerisinde Beyoğlu Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan genç kızın ailesiyle ilgili araştırma da yapan polis, 24 yaşındaki genç kızın anne ve babasının ayrıldığını, Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun dedesiyle yaşadığını belirledi. Ruh sağlığının da bozuk olduğu öğrenilen Erköseoğlu'nun 5 yıl önce ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu kaydedildi

..
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 17:29:11
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 17:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?