3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Genç Liderler Akademisi projesi

Habitat için Gençlik Derneği, İstanbul Valiliği ve Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı gençlerin kapasitelerini geliştirmek için Genç Liderler Akademisi projesini hayata geçirdi. 

Verilen bilgiye göre İstanbul'da kurulan Genç Liderler Akademisi'yle uluslararası gençlik politikalarının geliştirilmesine ve uygulanmasına katkı sağlanması planlanıyor. Yaz aylarında imzalanan protokolle hayata geçirilen Genç Liderler Akademisi'nde eğitim programı Kişisel Gelişim Kürsüsü ile başlamış bulunuyor. Akademi, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları, Girişimcilik, Yerel Yönetim ve Yönetişim, Bilişim ve Gençlik gibi uzmanlık kürsülerinden oluşuyor. Kişisel Gelişim Kürsüsü'nde verilen eğitimleri başarıyla tamamlayanlar bu uzmanlık kürsülerinden birine devam edebiliyorlar. 

Genç Liderler Akademisi çerçevesinde elde edilecek birikimin gençlik politikaları üretilmesinde kaynak oluşturması ve böylece gençlerin gelecekte karar alma mekanizmalarının içerisinde yer almaları hedefleniyor. Genç Liderler Akademisi projesinin bir sonraki adımı ise Budapeşte ve Strazburg'da bulunan Avrupa Konseyi Gençlik Eğitim Merkezleri'nin gençlik çalışmalarının Türkiye ve komşu ülkelerde yaygınlaştırılmasına hizmet etmek. Genç Liderler Akademisi'nde eğitim alan gençler, bilgi birikimlerini üyesi oldukları gençlik kurumlarının, okulların ve özel sektör kuruluşlarının kalkınması için kullanacaklar. 

Genç Liderler Akademisi'nde verilecek olan eğitimlerle ilgili olarak açıklamada bulunan Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır, "Genç Liderler Akademisi eğitim programlarını kürsü niteliğinde yapılandırdık. Eğitim programında zorunlu olan Kişisel Gelişim Kürsüsü dahil olmak üzere toplam 5 kürsü yer alıyor. Genç Liderler Akademisi'nde eğitim alan gençler, Kişisel Gelişim Kürsüsü'nü tamamladıktan sonra, ilgi alanları dahilinde seçtikleri bir uzmanlık kürsüsünde eğitimlerine devam edebilecekler. 

Ayrıca uluslararası değişim programlarından ve staj imkanlarından da yararlanabilme fırsatına sahip olacaklar" diye kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?