7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Genç mimarlar, ödüllerini Başkan Topbaş’tan aldılar

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından ilki gerçekleştirilen İstanbul Mimarlık Festivali, 4 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir törenle başladı.

Festival kapsamında Genç Mimar Yarışması da düzenlendi. Yarışmada dereceye giren genç mimarlar ise ödüllerini, kendisi de mimar olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın elinden aldılar.

Eski Darphane Binası’ndaki törende konuşan Başkan Topbaş, İstanbul’un 3 büyük imparatorluğun tasarım izlerini taşıyan bir kent olduğunu hatırlattı. Bu eserleri korumanın da, genç mimarların ve genç kalmayı başaran mimarların vazifesi olduğunu kaydetti. Genç ve genç kalmayı başaran mimarların, eserlerini çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına göre tasarlamaları gerektiğini vurgulayan Topbaş, ’’Önümüzdeki yüz yılın, Türk mimarların tasarımlarından izler taşıyacağına inanıyorum’’ dedi.

Topbaş daha sonra, birinciliğe hak kazanan eserin tasarımcısı Boğaçhan Dündaralp’e ödülünü verdi. Yarışmada ikincilik ödülünü Kerem Enginoğlu-Hasan Çalışlar ikilisi, üçüncülük ödülünü ise Hilmi Güner-Hüseyin Bütüner ikilisi aldı. Ödüle layık görülen eserler bir hafta boyunca Eski Darphane binasında sergilenecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 09:13:07
Güncelleme :5 Ekim 2004 Salı 09:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?