3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Genç polis sır oldu

Polis memuru oğullarından yaklaşık bir aydır haber alamayan Akaya çifti perişan bir halde gelecek bir haberi bekliyor. 8 yıllık polis memuru olan oğullarından bihaber aile oğullarının tuzağa düşürülerek kaçırıldığını ileri sürdü.

İstanbul Yıldız Sarayı'nda görev yapan polis memuru Özgür Akkaya 29 Ağustos gecesi görev çıkışında Üsküdar'daki evine geldi. Kiracı olarak kaldığı apartmandaki komşularının verdiği bilgilere göre, dairesine çıkan genç polis memurunun cep telefonu uzun uzun çaldı. Telefonun çalmasına rağmen cevap vermeyen Özgür Akaya, bir müddet sonra evden ayrılıp aşağı indi. İddiaya göre, burada bir araca binen genç polis memurundan bir daha haber alınamadı. Evden ayrılırken silahını, cep telefonunu ve cüzdanını da yanına alan Özgür Akkaya'nın, cep telefonuna ulaşılamazken yapılan kontrollerde hesabındaki paranın harcanmadığı tespit edildi.

Bursalı olan baba Hasan Akkaya ve anne Seviye Akkaya ise çocuklarından haber alamayınca hemen İstanbul'a gelip, emniyet yetkililerinden bilgi almaya çalıştı. Acılı anne ve babaya, yapılan ilk incelemeler sonunda evin giriş kapısında bir zorlama olmadığı ve Özgür Akkaya'nın muhtemelen bunaldığından dolayı kendi isteğiyle bir yerlere gitmiş olabileceği söylendi.

Çocuklarının hayat dolu ve hedefleri olduğunu söyleyen baba Hasan Akkaya, "Oğlum komiserlik sınavları için hazırlanıyordu, ileriye dönük planları vardı. Ailesine çok bağlı bir çocuktu. Psikolojik bir sorunu da bulunmuyordu. Biz oğlumuzun kaçırılmış olduğunu düşünüyoruz, 24 gündür bu haldeyiz" dedi.

Acılı baba daha fazla dayanamayıp göz yaşlarına engel olamadı. Anne Seviye Akkaya'da elinde tuttuğu oğlunun fotoğrafıyla, "Komşunun anlattığına göre gece gelen araç hızlı bir şekilde evin önünden ayrılmış. Eğer oğlumu bir yerlerde tutuyorlarsa bıraksınlar" diye konuştu.

24 gündür kendisinden haber alınamayan 32 yaşındaki polis memuru Özgür Akkaya'dan geriye ise arkadaşının düğününde çekilmiş görüntüleri ve fotoğrafları kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 17:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?