4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Genç Siviller'den 12 Eylül protestosu

Genç Siviller, 12 Eylül Darbesi'nin 28. yıldönümünde, saat 03.59'da ilk basılan yer olan TRT İstanbul Radyosu önünde toplanarak, darbeyi protesto eden bir basın açıklaması yaptı. 

Yaklaşık 40 kişinin katıldığı ve "Bir daha asla" sloganıyla düzenlenen eylemde konuşan Genç Siviller sözcüsü Turgay Oğur, "Bundan 28 yıl önce bugün, biz evlerimizde uyurken, gecenin en karanlık saatinde 03.59'da ancak şehir eşkıyalarına yakışacak bir şekilde bu radyoyu bastılar. Bu işi yapanlar devletin maaşlı askerleriydi ve güçlerini bizim ödediğimiz vergilerle alınmış silahlardan ve üniformalardan alıyorlardı. 28 yıl önce tam bu saatlerde binlerce kapı çalındı. Binlerce kişi sıcak yataklarından kaldırıldı ve soğuk zindanlara tıkıldı. Biz burada bu gecenin en karanlık saatinde 28 yıl önce olmuş bitmiş bir darbeyi değil, hala süren ve sürmeye devam edecek gibi görünen bir darbeyi kınamak için toplandık. 82 Anayasası ile 28 yıldır her gece bu darbe tekrarlanıyor ve bir karabasan gibi her zaman üzerimizde. Bu yıl hepimiz için demokrasi için yine çok zor bir yıldı. Bu yıl bu ülkede demokratlar en az darbeciler, Ergenekoncular kadar cesur olmadıkça Türkiye'nin rahat yüzü görmeyeceğini keşfettik. 

Biz bu yıl bir gece yarısı kalkıp, darbe yapanlara karşı eylem yapma fedakarlığı göstermediğimiz sürece bir demokrasimiz olmayacağını keşfettik ve tam bu saatte hepimizi ansızın yakalayan karabasana karşı uyanık olduğumuzu göstermek için toplandık. Bir daha gece yarısı yataklarımızdan kaldırılmamak için geldik. 28 yıldır yapamadınız ama ne olur bari yıl bitmeden doğru düzgün bir Anayasa yapın. Ergenekoncuları ortaya çıkarın ve bizim rahatımızı bozmayın" dedi. 

Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 10:45:13
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 11:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?