6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Geri dönüşüm sektörü buluşacak

REW İSTANBUL FUARI'NA YURTDIŞI KATILIMCI ÇIKARTMASI

Katı atık, atık su, atık gaz ve yeşil enerjiyi aynı çatı altında toplayan 10-13 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan REW İstanbul Fuarı'na geçtiğimiz yılın iki katına ulaşan sayıda yurtdışı firma katılıyor.

Katı atık, atık su, atık gaz ve yeşil enerjiyi aynı çatı altında toplayan, 10 - 13 Haziran 2010 tarihleri arasında 6. kez İstanbul'da gerçekleştirilecek olan ve kendi alanında Türkiye'nin tek uluslararası fuarı olma özeliğine sahip REW İstanbul'da 8. holün tamamı yurtdışı katılımcılar tarafından paylaşıldı. Böylece REW İstanbul Fuarı'nda salon sayısı ilk kez 3'e yükseldi.

REW İstanbul'u organize eden ve Fuarcılık alanında 20'nci yılını kutlayan İFO- İstanbul Fuar Hizmetleri A.Ş.'nin Genel Müdür Yardımcısı Zekeriya Aytemur, uluslararası şirketlerin bu yıl fuara katılımının geçtiğimiz yılın iki katı düzeyinde olduğunu belirterek, "Geri dönüşüm ve atık yönetimi alanlarında dünya çapında söz sahibi olan şirketler bu yıl hızlı davranarak kendileri için uygun yerleri kiraladı ve 8. Hol'ün tamamını doldurdu. Bu ilginin nedeni, AB ile açılan Çevre Faslı gereği, gelecek 13 yılda yapılması gereken 59 milyar Euro yatırım ile Türkiye Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi sektörünün büyük potansiyelidir" dedi.

Aytemur, fuarın özellikle makine ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteren yerli yatırımcı ve sanayiciler için de çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Bu yıl fuara katılacak yabancı şirketlerin çoğunluğunu Alman şirketleri oluşturuyor. Katı ve sıvı atık toplama ve ayrıştırma konularında dünyada en gelişmiş teknolojilere sahip olan 56 Alman şirketi fuarda yerini alacak. Fuara, Almanya'nın yanı sıra; başta İtalya, Hollanda, Fransa, İsviçre olmak üzere, 20 ülkeden 100'ü aşkın yurtdışı firma katılıyor.

REW İstanbul'un bir başka özelliği de katılımcılar arasında birebir ticaret görüşmelerin organize edilmesi. Fuarda, KOSGEB'in Türkiye temsilcisi olduğu European Enterprise Network (EEN) tarafından yurtiçi ve yurtdışı firmalar arasında ticari görüşmeler organize ediliyor. Avrupa ayağı EEN, Türkiye ayağı ise KOSGEB tarafından yürütülen bu "Technology Transfer Match-making" organizasyonu 11 - 12 Haziran tarihlerinde REW İSTANBUL 2010 Fuarı'nda katılımı ücretsiz olarak gerçekleşiyor.

Buna ek olarak, İFO'nun ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek adına yaptığı anlaşma ile, THY dahil Star Alliance üyesi 18 havayolu şirketi yurtdışından fuarı ziyaret edeceklere, bilet fiyatlarında yüzde 20'ye ulaşan indirimler sağlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 13:16:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 13:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?