19
Nisan
2024
Cuma
İSTANBUL

Gezi'de nikah var!

GEZİ Parkı’nda bu akşam 19.30’da nikâh var. Gezi direnişinde tanışan Nuray Çokol ile Özgür Kaya, tüm çapulcuların davetli olduğu bir törenle evlenecek.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kıyacağı nikâhta, çiftin şahitliklerini Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan yapacak. Nikâh sonrası davetliler, evlendirme dairesinin sahneye çevrilen otoparkında Yaşar Kurt, Boğaziçi Caz, Bulutsuzluk Özlemi ve Sokak Sanatçıları’nın vereceği konserle eğlenecek.

EVİNİ REVİR YAPTI

Nuray Çokol, hemşirelik yapmayı bırakıp konservatuara gitmiş, oyunculuk eğitimi almış bir aktivist. Özgür Kaya da yine okuduğu tıp fakültesini terk edip, elektrik elektronik konusuna merak sarmış, Bulgaristan’da belgesel ve film çeken ajansı olan bir aktivist. Nuray Çokol, Gezi Parkı’na 600 metre mesafede oturuyor. 31 Mayıs sabahı ‘Gezi Parkı’nda insan öldürüyorlar’ çığlıklarıyla uyanmış. 1.5 saat önce ayrıldığı parkın basılması sonrası çılgına dönmüş. Koşarak parka gitmek istemiş ancak annesi izin vermemiş. Bunun üzerine ‘Madem ben oraya gidemiyorum, yaralıları buraya getiririm’ deyip evini revire ilk çeviren kişi olmuş. Ertesi gün de annesini memlekete gönderip soluğu Gezi Parkı’nda almış.

SEVGİYE İHTİYACIM VAR

Çift, Gezi Parkı’nda kurulan revirde günlerce birlikte çalışmış ama Nuray Çokol, Özgür’le nasıl tanıştığını hatırlamıyor, şöyle diyor: “Birbirimize 3 metre mesafede saatlerce yaralılara yardım ederken birkaç cümleyi geçmeyen diyaloglarımız oluyordu. ‘Acaba bugün kahve içti mi’ diye düşündüğüm an gidip kahveyi yapıyor, yanına bırakıp işime devam ediyordum. Göz teması bile kurmadan, hiçbir karşılık beklemeden...” Revirde yoğun günlerin yaşandığı, uykusuzluk ve yorgunluğun had safhada olduğu bir gün Özgür Kaya’nın, “Bir şeye ihtiyacı olan var mı?” diye bağırması üzerine, hayli yorgun Nuray hemşirenin gayriihtiyari, “Sevgiye ihtiyacım var” demesi ilişkilerinde dönüm noktası olmuş. İşte o anda Özgür Kaya, Nuray Çokol’un yanına gelip sarılmış. Yoğun yağan bir yağmur sonrası ise Nuray hemşire, sırılsıklam olan Özgür’e, “Derhal çıkar o tişörtü, senin hasta olmaya hakkın yok” demiş. Tişörtü Nuray’a veren Özgür, “O benim için çok değerli aman kaybolmasın” demeyi ihmal etmemiş.

BAŞUCUNDAKİ TİŞÖRT

15 Haziran’da polisin Gezi Parkı’na müdahale etmesi sonrası Özgür Kaya, Nuray Çokol’a, “Sen kaç ben sonra geleceğim” demiş, sonra da alabildiği kadar sağlık malzemeleriyle birlikte parkı son terk edenlerden olmuş. Nuray hemşire yine revire çevirdiği evinde yaralılara müdahale ederken, Özgür Kaya da sokaktaki yaralıları güvenli bulduğu otellere taşımış. İlerleyen saatlerde Özgür Kaya, Nuray hemşirenin evinin yolunu tutmuş. Eve girince telefonu çalmış ve rahat konuşmak için Nuray Çokol’un yatak odasına girmiş farkına varmadan. Yatağın başucunda gördüğü, yıkanıp, kurutulmuş yeşil tişörtü görünce, o an anlamış. Sonra da bir bahaneyle Nuray hemşireyi odaya çağırmış ve birbirlerine aşklarını itiraf etmişler. 

...
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2013 Cumartesi 12:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?