30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Girişimcilere ücretsiz eğitim

Kendi işinin patronu olmak isteyen ve iş fikri olan girişimcileri GYİAD ve KOSGEB ücretsiz eğitimler ile destekliyor.


Genç Yönetici İş Adamları Derneği (GYİAD) ve Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile hayata geçirilen "Girişimciliği Geliştirme Sertifika Programı" bu yıl dördüncü kez düzenleniyor. Girişimcilik eğitimleri için başvurular 1-21 Ağustos tarihleri arasında kabul ediliyor.


GYİAD&KOSGEB "Girişimciliği Geliştirme Sertifika Programı", iş yaşamında profesyonel ya da amatör kişilerin kendi işlerini kurmaya yöneltmeyi, özellikle de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Girişimcilik eğitimleri için başvurular 1-21 Ağustos tarihleri arasında kabul ediliyor. Girişimci adayları 1-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim programına www.gyiad.org adresinden ulaşacakları başvuru formunu doldurarak katılabilecekler. İş fikrinin anlatıldığı başvuru formunun
değerlendirmeye alınması için, doldurulduktan sonra 21 Ağustos 2009 tarihine kadar GYİAD merkez ofisine ıslak imzalı olarak posta yolu ile teslim edilmesi gerekiyor.


Her yıl olduğu gibi projeye katılmak isteyen, profesyonel olarak çalışan ya da şu an işsiz durumda olan kişilerin başvuruları GYİAD ve KOSGEB yetkililerinden oluşan komisyonda titizlikle değerlendiriliyor. Proje fikirleri değerlendirilirken, Türkiye'de daha önce uygulanmamış, yurt içi ve yurt dışı firmaların ilgisini çekecek ve yeni teknolojileri kapsayabilen uygulama projelerine öncelik tanınıyor. İş fikirlerinin KOSGEB fonlarından kredilendirilebilmesi için AR-GE özelliği taşıması ve istihdam oluşturabilmesi, en önemli kriterler arasında. Projelerin kendi içinde tutarlı ve anlaşılır olması seçilme aşamasına etki eden faktörler arasında yer alıyor.


Girişimci adayları, GYİAD ve KOSGEB İstanbul Merkezi tarafından hazırlanan eğitim programı kapsamında girişimcilik, iş planı, finansal Analiz, bütçeleme, nakit yönetimi, iş geliştirme, personel yönetimi, şirket kurma, proje geliştirme, iş idaresi, yasal ve vergisel mevzuat gibi önemli konularda eğitim alıyorlar. Eğitim programını tamamlayan girişimci adaylarına "Girişimciliğe İlk Adım" sertifikası veriliyor. İş fikri beğenilen kişilerin projeleri KOSGEB desteği ve GYİAD önderliğinde yatırımcılara
tanıtılıyor. Başarılı adaylara kendi işlerini kurmaları için olanak sağlanıyor ve çalışmaları GYİAD ve KOSGEB tarafından takip ediliyor.

PROJE HAKKINDA
Geçtiğimiz yıl yapılan girişimcilik eğitimlerine Türkiye çapından binlerce başvuru yapıldı. Bu başvurular arasından iş fikri beğenilen girişimci adayları "Girişimciliği Geliştirme Sertifika Programı" kapsamında eğitimi başarıyla tamamlayan kişilerin kendi işlerini kurmalarına yardımcı olundu.
"Girişimciliği Geliştirme Sertifika Programı" eğitimleri bu yıl uluslararası şirketlere finansal yönetim danışmanlığı ve AB projeleri danışmalığı görevlerinde bulunan eğitimciler tarafından verilecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 14:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?