6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Gizli buzlanmaya dikkat!

İstanbul yollarında akşam saatlerinden itibaren "gizli buzlanma" meydana geleceği uyarısı yapılarak, sürücülerden dikkatli olmaları istendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kar yağışının durması, mevcut karın erimesi ve akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının daha da düşmesi nedeniyle yolarda "gizli buzlanma" diye tabir edilen "siyah buz" oluşacağı bildirildi. Açıklamada, sürücülerin, öncelikle donan köprü ve viyadüklerde hızlarını düşürmeleri gerektiği vurgulanırken, "Dikkatli araç kullanmaları can ve mal emniyeti bakımından önem taşıyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre; Hava sıcaklıklarının

gece yarısından sonra şehir merkezinde eksi 3, yüksek kesimlerde ise eksi 6 dereceye düşeceği tahmin ediliyor. Vatandaşların hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte su saatlerini donarak patlamaması için koruma altına almaları gerekiyor. Özellikle bina dışında olan su saatlerinin ısı yalıtım maddeleriyle muhafaza edilmesi önem kazanıyor" ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 16:10:02
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 18:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?