30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gizli kameralı şantaj çetesi

İstanbul'da, para karşılığında ilişkiye girdikleri işadamlarını, içerisinde gizli kamera bulunan kol saatiyle çekerek şantaj yaptıkları öne sürülen bir şebeke çökertildi.

Şebekenin elinde, 10 ayrı işadamına ait görüntüler bulunduğu ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran bir işadamının tehdit edildiğini belirtmesi üzerine harekete geçen polis, şebekenin peşine düştü.

Şebeke üyesi kadınların, para karşılığında ilişkiye girdikleri işadamlarını, içerisinde gizli kamera bulunan kol saatiyle çektikleri ve daha sonra bu görüntüler sayesinde şantaj yaptıkları belirlendi. İşadamlarını, istedikleri parayı vermemeleri halinde görüntüleri internette yayınlatmakla tehdit ettikleri belirlenen şebekenin liderliğini, fuhuştan sabıkalı E.K.'nin yaptığı belirlendi.

Gerekli çalışmaların ardından harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, İstanbul ve İzmit'te belirlenen bazı adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, şebeke lideri E.K. ile birlikte 7 kişi yakalandı. 6'sı bayan 8 kişi ile birlikte, içerisinde gizli kamera bulunan kol saati de ele geçirildi.

Şebeke üyelerinin elinde, 10 ayrı işadamına ait çeşitli görüntüler bulunduğu da ortaya çıktı. Görüntülerdeki 4 işadamına ulaşan polis, bu işadamlarının çeteye para verdiklerini ve korktukları için polise başvurmadıklarını belirledi.

Polisteki ifadeleri tamamlanan zanlılardan bir kısmı, Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Şebeke lideri E.K., şube çıkışında "Sevdiklerime selam gönderiyorum" diye bağırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 16:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?