30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gizli meyhane

Pendik'te bir tekel bayisini denetleyen zabıta ekipleri, dükkanın içindeki gizli bir kapıdan girilen kaçak meyhaneyi ortaya çıkardı.

Olay, Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde oturan vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine ortaya çıktı. Hemen harekete geçen Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa tekel ürünü satan işyerleri ve kıraathaneleri kapsayan denetim yaptı. Denetimler sonucunda bir tekel bayisinin arka kısmına gizli bölmeler yapılarak açıktan içki içirildiği ortaya çıktı. Yetkililer, adeta meyhaneye dönüştürülen mekanın, dışarıdan normal bir dükkan olarak gözükmesine rağmen içeride çok farklı bir hizmet için kullanıldığını söyledi.

Kaçak meyhane olarak kullanılmasının yanı sıra kapanış saatlerine riayet etmeyerek gece geç saatlerde çevrede oturan vatandaşların huzurunu bozduğu gerekçesiyle dükkanın faaliyetlerine son verildi ve kapısına mühür vuruldu. İşyerindeki çalışır durumda olan jetonlu sigara makinelerine de el konulurken, Kabahatler Kanunu hükümlerine göre idari işlem yapıldı. Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada denetimlerin mahalle tüm benzeri işyerlerini kapsayacak
şekilde devam edeceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 12:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?