6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Glock'lu iş adamı taksiciyi tehdit etti

İşadamı olduğunu iddia eden bir kişi, müşteri olarak bindiği taksi sürücüsünü "hayalet silah" olarak adlandırılan "Glock" marka suikast silahı ile tehdit edince yakayı ele verdi. Bindiği takside güvenlik güçlerince Şişli'de yakalanan zanlı, emniyetteki sorgusunda suikast silahını nereden aldığını bilmediğini iddia etti.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre olay gece saat 03.30 sıralarında Şişli Mecidiyeköy'de meydana geldi. İşadamı olduğu öne sürülen R.E.T., gece Kavacık'ta durdurduğu 34 TJM 14 plakalı taksiye binerek sürücü B.G'ye Balmumcu'daki ikametine gitmek istediğini ifade etti. Oldukça gergin olduğu söylenen ve kamuoyunda "hayalet silah" olarak adlandırılan "Glock" marka silahla sürücüyü tehdit etmesi üzerine taksici B.G., hemen alarm butonuna basarak emniyetten yardım istedi.

Taksiyi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü geçtikten sonra Araç Takip Sistemi (GPS) sayesinde takibe alan polis, Mecidiyeöy D-100 Karayolu (E5 karayolu) bağlantısında yakaladı. Yakalanan zanlı, emniyetteki sorgusunda kendisini işadamı olarak tanıttığı, üzerinde taşıdığı silahı da nereden aldığını bilmediğini söylediği öğrenildi.

Türkiye'ye Milli Savunma Bakanlığı'nın izniyle ithalatına karar verilen suikast silahının, piyasa değerinin 2 bin 500, 3 bin dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

En son Danıştay Saldırısı sanığı avukat Alpaslan Arslan'ın cinayette kullandığı Avusturya malı benzeri tabanca, ilk olarak 1985'te ABD gizli servis elemanlarının kullanımıyla üne kavuşmuştu. Kamuoyunda "hayalet silah" olarak adlandırılan "Glock" marka silah, Türkiye'de "anti terör" operasyonlarında görevli güvenlik güçlerince uzunca süredir kullanılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 06:37:00
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 09:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?