4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Göçük altında ölüm kalım savaşı

Pendik'de bir inşaat çalışması sırasında meydana gelen göçükte bir işçi yaralandı.

Göçük altında kalan işçi arkadaşları ve itfaiyenin yardımıyla çıkarıldı. Boğazına kadar toprağa gömülen işçi, "bir şeyim yok" diyerek ambulansa binmek istemedi.


Edinilen bilgilere göre, Velilbaba Mahallesi Ferhat Sokak'ta devam eden inşaat çalışması sırasında göçük meydana geldi. İnşaatın kanalizasyon sisteminin kazıldığı sırada meydana gelen olayda Cengiz Türel (51) isimli işçi, göçük altına kaldı. Kafasına kadar toprağa gömülen işçiye ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Kürekle toprağı atan işçiler, Türel'i kısmen topraktan çıkardı. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri de dikkatli bir çalışma sonucunda talihsiz işçiyi tamamen kurtardı.


Vücudunun neredeyse tamamı göçük altına kalan ve yüzünde yaralanmalar meydana gelen Cengiz Türel, çıkarıldıktan sonra "bir şeyim yok diyerek" ambulansa binmek istemedi. Ellerini yıkayan işçi sağlık ekiplerinin ve arkadaşlarının ısrarı ile sedyeye yatırılarak ambulansa bindirildi ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. İnşaatın çalışanlarından Galip Sarı, "Çalışma sırasında göçük meydana geldi, kafasına kadar toprak altında kaldı. İtfaiye gelmeden önce biz toprağı atarak beline kadar toprak altından çıkardık. Biraz yüzünde yaralanama oldu. Sanırım durumu iyi" dedi.


Öte yandan çevredeki meraklı vatandaşlar da itfaiyenin çalışmalarını dikkatle izledi. 

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 13:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?