7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Göçük altından sağ kurtarıldı

ÜSKÜDAR'DA GÖÇÜK ALTINDA KALAN TOPOGRAF İTFAİYE TARAFINDAN KURTARILDI

Üsküdar'da göçük altında kalan Topograf İbrahim Pet, itfaiye tarafından sağ kurtarıldı. Hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenilen Pet, hastaneye kaldırıldı.

Üsküdar Kuzguncuk'ta restore edilmek istenen 3 katlı binanın giriş katı, uzmanların ön çalışma yaptığı sırada çöktü. Olayın ardından kurtarılan iki mühendisin ardından enkaz altında kalan topograf İbrahim Pet da, yarım saat süren çalışmaların ardından kurtarıldı. Hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenilen Pet, ambulansa alındıktan sonra Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan kurtarma çalışmalarının sürdüğü sırada olay yerine gelen İbrahim Pet'in bir yakını enkaz bölgesine girmek istedi. Polisin izin vermediği şahıs sakinleştirildikten sonra olay yerinden uzaklaştırıldı.

Olayın nasıl meydana geldiğini anlatan Serap Ata Akkoca, "Biz restorasyon için ölçüm yapmaya gitmiştik. Ben binanın iç tarafındaydım. Arkadaşımız merdivenden inerken bir anda merdiven çöktü. Biz içeride 3 kişiydik. Bir tek o aşağıda kaldı. Bizi itfaiye ekipleri kurtardı. Aşağıda tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Kurtarma çalışmalarının ardından enkazdan kurtarılan Mühendis Suat Eryılmaz ile Mühendis Serap Ata Akkoca olayla ilgili ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

ÜSKÜDAR'DA GÖÇÜK ALTINDA KALAN TOPOGRAF İTFAİYE TARAFINDAN KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 19:20:03
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 23:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?