3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

‘Gökkuşağı Savaşçısı’ geliyor

Greenpeace'in çevre hareketlerinin tanınmış gemisi Rainbow Warrior’ın (Gökkuşağı Savaşçısı), iklim değişikliği ve tehlikelerine dikkat çekmek amacıyla çıktığı Avrupa turu kapsamında, 21- 25 Eylül tarihleri arasında İDO'nun Beşiktaş Deniz Otobüsü İskelesi'ne demir atacağı bildirildi.

İDO’dan alınan bilgiye göre, 21-25 Eylül tarihleri arasında Beşiktaş İskelesi'nde bulunacak gemide düzenlenecek etkinliklerle, halka iklim değişikliği ve yarattığı tehlikeler konularında bilgi verilecek ve Greenpeace'in halka açık etkinlikleriyle, Rainbow Warrior da gezilebilecek. Bilim meraklılarının ve gençlerin ilgisini çekecek, güneş enerjisiyle çalışan bir cafenin de hizmet vereceği gemide, düzenlenecek sergi ve video gösterimleriyle ziyaretçilerde çevre konusunda farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Rainbow Warrior'ın Eylül ayında İsrail'de başlayan Avrupa turu, Türkiye, Yunanistan, İtalya, İngiltere, Almanya ziyaretlerinin ardından, Aralık ayında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Toplantısı'nın yapıldığı Polonya'da son bulacağı açıklandı



İDO filosunu yeniden yapılandırıyor


İDO, çevreci özelliğe sahip gemilerle filosunu yeniden yapılandırdığını ve bu gemilerin minimum yakıt sarfiyatı ve egzost emisyon değerlere sahip olduğunu açıkladı. Küresel ısınmanın en önemli nedenlerinden biri olarak görülen fosil bazlı yakıt kullanımının yol açtığı karbondioksitin etkisini azaltmayı amaçlayan İDO, filosunda bulundurduğu gemilere biyosid içermeyen, çürümeyi önleyici silikon bazlı boya uygulayacağını bildirdi.

18 Eylül 20

anka
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 18:08:39
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 18:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?