30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Göktaş tutuklandı, Buzoğlu serbest

"Ergenekon" soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Avukat Hüseyin Buzoğlu serbest bırakılırken, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet savcısına ifade veren Avukat Buzoğlu ve aynı zamanda avukat olan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Mahkemede sorgulaması tamamlanan Avukat Buzoğlu serbest bırakılırken, emekli Albay Göktaş, "Terör örgütü üyesi olduğu" gerekçesiyle tutuklandı.

Serbest bırakılan Avukat Buzoğlu, Adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, soruşturmanın uzun zamandan beri devam ettiğini ve bu kapsamda daha önce de vekaleti olan avukat arkadaşlarının aynı şekilde tutuklanarak yargılandıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Maalesef bu soruşturma bende bir sanığın vekili, diğer başka bir şüphelinin müdafii olduğum sırada, tamamen soyut, hiç bir somut gerekçesi olmayan, olmadığını ileri sürdüğümüz gerekçelerle, yargılama aşamasındaki bir örgüt isnadı ile suçlanmış durumdayım. Bu soruşturma tamamen bu milletin iradesine ipotek koymuş durumdadır. Bu ipoteği çözecek olan bu milletin kendisidir. Bu ipoteği kendisi çözmüyorsa, bir çok insan, bir çok yazar, bir çok aydın benim gibi burada aynı şartlarla aynı soyut suçlamalarla karşı karşıya kalacaktır. Bu suçlamaları ortadan kaldıracak milletin iradesi olacaktır."

AA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 09:54:32
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 09:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?