30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gönül Köprüsü 2 yaşında

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'in işbirliğiyle geçtiğimiz yıl hayata geçirilen "Gönül Köprüsü" projesinin ikinci dönemi, İstanbul'da düzenlenen bir törenle başlatıldı.

Bu yıl projeye, 81 ilden onbini aşkın öğrenci katılacak ve öğrencilerin uzak mesafe ulaşımları uçaklarla sağlanacak.

Projenin 2009 yılı açılışı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katıldığı bir törenle, Yıldız Parkı'nda yapıldı.
Açılış töreninde geçen yıl projeye ve etkinliklere katılarak çektikleri fotoğraflar ve yazdıkları anılarla ödül alan öğrencilerin ve öğretmenlerin ödülleri verildi ve proje belgeseli gösterildi.

Proje için gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, "İlkini geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Gönül Köprüsü Projesi ile 81 ilden çocuklarımız birbirleriyle sevgi bağları, gönül köprüleri kurdular. Hayatlarında hiç görmedikleri şehirleri, ülkemizin tarihi ve kültürel güzelliklerini gördüler. Hayatları boyunca unutamayacakları deneyimler yaşadılar. Bu güzel projeyi bu yıl da devam ettiriyoruz. Bu yıl 10 binden fazla çocuğumuz farklı illere giderek oradaki
arkadaşlarıyla gönül bağları kuracaklar. Ç

ocuklarımızın vizyonunu genişleteceğine ve ülkemizin sahip olduğu doğal ve kültürel güzellikleri keşfetmelerini sağlayacağına inandığımız 'Gönül Köprüsü projesinin ikinci yılını bu anlayışla başlatıyoruz. Turkcell ile bu bağlamda yaptığımız işbirliğinden memnunuz" dedi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise "Turkcell olarak, böylesine geniş katılımlı, büyük bir projeye Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği kurarak destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Geçen yıl gezilere katılan çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıya yakından tanık olduk. Çocuklarımızın, içinde bulundukları şehirlerin dışına giderek, hem paylaşmayı farklı düzeylerde yaşamalarını, hem de bilgilerini, deneyimlerini geliştirmelerini arzuluyoruz. Deneyimleri geliştikçe geleceğe inançları, umutları güçlenecek, hayalleri renklenecek. Bu yüzden bu projeyi çok seviyoruz ve gönülden desteklemeye devam ediyoruz." dedi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER DE GEZİLERE KATILABİLECEK
"Gönül Köprüsü" projesi ile Türkiye'nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmaları hedefleniyor. İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilecek gezilerde yapılacak bir çok etkinliğin yanı sıra öğrenciler kıyı temizliği yapacak, kültürel aktivitelerde bulunacak, tarihi ve turistik mekanları gezme şansına sahip olacak.
2008 yılında başlayan proje kapsamında bu yıl tam 10.000 öğrenci, 23 Haziran - 20 Temmuz tarihleri arasında 5 gün sürecek kültür turlarına katılacak. Gönül Köprüsü'ne bu yıl da ilköğretim 7., 8. ve ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor. Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak belirli bir kontenjan dahilinde engelli öğrenciler de turlara katılabilecek.

UZUN MESAFE YOLCULUKLAR UÇAKLA YAPILACAK
Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak uzun mesafe yolculuklar için uçakla ulaşım sağlanacak. Proje kapsamında Ankara'dan Mardin'e, Ankara'dan Urfa'ya, Diyarbakır'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Denizli'ye, İstanbul'dan Van'a, Mardin'den İzmir'e ve Van'dan İstanbul'a ulaşım uçaklarla sağlanacak.

AİLELER ARAÇ TAKİPLE ÇOCUKLARINI İZLEYEBİLECEK
Otobüslerle yapılacak yolculuklarda ise tüm otobüsler araç takip sistemi ile her an izlenebilecek. Aileler de kendilerine verilen şifreyle www.gonulkoprusu.org sitesinden çocuklarının şehirlerarası yolculukları boyunca nerede bulunduklarını takip edebilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 17:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?