30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gönüllüler tepkili

Yeni ilçe olan Ataşehir'de yüzlerce kişiye iş ve sorunlarına çözüm imkanı sağlayan Aile Dayanışma Merkzelerinin kapatılması tepki topladı.

Kadıköy ilçe sınırlarından ayrılarak yeni ilçe olan Ataşehir sınırlarında kalan Aile Dayanışma Merkezlerinin kapatılması gönüllüler arasında tepki toplarken, merkezlerin yeniden faaliyet gösterip göstermeyeceği netlik kazanmadı. 29 Mart Yerel seçimlerinde CHP Adayı Battal İlgezdi Ataşehir belediye başkanı seçilirken, Kadıköy sınırlarından ayrılan
İçerenköy'deki Aile Dayanışma Merkezleri boşaltılmaya başlandı. Bir çok kişiye kurs ve iş imkanının sağlandığı merkezlerde gönüllü olarak çalışanlar olup bitene anlam veremezken gönüllü bir bayan, "Neden boşaltıldığını bilmiyoruz, bu Aile danışma Merkezlerinin faaliyetlerine devam edeceği söylenmişti. Bize seçim öncesi böyle söylendi fakat bir anda boşaltılıyor bilemiyoruz. Yeni Belediyenin sözleşmeyi yenileyeceğini düşündük, halka hizmetin devam edeceğini düşündük ama maalesef olmuyor.

Biz gittikgörüştük devam edecek dendi ama binalar çok kötü, yeni binalar gerek denildi ama binamız kötü değil. Battal İlgezdi binalar kötü bana bir ya da bir buçuk ay müsaade edin dedi, burada 400-500 kişi hizmet alıyor" şeklinde konuştu. Yüzlerce kişinin yararlandığı Aile Danışma Merkezlerindeki eşyalar araçlara konularak götürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?