1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Google Türkiye'ye yeni ülke müdürü

Google Inc, Türkiye'deki Google ofisinin başına Bülent Hiçsönmez'i atadığını açıkladı. 

Google Inc.'den yapılan açıklamada, Bülent Hiçsönmez'in, ülke müdürü olarak Google'ın Türkiye'deki reklamcılık ve online uygulamaları ile ilgili faaliyetlerinden ve şirketin bölgedeki stratejik ortaklıklarını geliştirmekten sorumlu olacağı bildirildi. 

Açıklamada, Google'ın Türkiye'deki internet kullanıcılarının bilgiye olan erişimini geliştirmeyi ve işletmelerin internetin sunduğu olanaklardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlamayı hedeflediği kaydedildi. 

Bülent Hiçsönmez'in, Google'a son 7 yıldır çeşitli görevler üstlendiği, Sun Microsystems'den transfer olduğu belirtilen açıklamada Sun'daki görevinin son 3 yılında Mısır, Levant ve Kuzey Afrika (Leena) Bölgesinin Genel Müdürü olarak hizmet veren Bülent Hiçsönmez'in Google'da göreve getirilmesinin, Google'ın Türk pazarına olan inancının en büyük kanıtı olarak değerlendirildiği ifade edildi. 

Google Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Direktörü Mohammad Gawdat atamayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bülent Hiçsönmez'in Google'a kazandıracağı liderlik ve deneyim, Türkiye'deki internet pazarında varlığımızı ve operasyonlarımızı güçlendirmek açısından çok önemli olacak. Türkiye'de olduğu kadar uluslararası pazarlarda da başarısını kanıtlamış olan Bülent Hiçsönmez, Türkiye'deki internet kullanıcıları, çözüm ortakları ve reklam verenler için en doğru ve etkili hizmeti sunmadaki çabamızı hızlandıracaktır" dedi. 

Açıklamada, Bülent Hiçsönmez'in Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümünden mezun olduktan sonra, Northeastern Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği ve Imperial College Management School'da işletme alanında yüksek lisans yaptığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 12:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?